ALPEREN KILIÇ

Masonluk hakkında

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Masonluk, geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan, gizlilik esasına dayalı ve karanlık bir tarihe sahip bir Yahudi organizasyonudur. Yahudiliğe hizmet için kurulmuştur. Genellikle farklı geçmişlere ve inançlara sahip kadın ve erkekleri bir araya getiren kardeşlik ve hayırsever bir toplum olarak kendini tanımlar. Hayırseverlik adı altında farklı amaçlar güder.

Masonluğun temel amacı, üyelerinin kişisel ve ahlaki gelişimini teşvik etmenin yanı sıra; hoşgörü, özgürlük ve kardeşlik gibi idealleri teşvik etmek olarak aktarılır. Ayrıca Masonlar, çok gizli ve karanlık bir topluluktur. Dışa dönük faaliyetleri kısıtlıdır. Bir ilkokulun çeşmesini, tiyatro sahnesini yapar ve imzasını bırakır. Sevgi, adalet, birlik, özgürlük, barış, huzur ve kararlılık ilkeleri üzerine kurulduğu iddiasına sahip Masonluk, insan ilişkileri alanında kişisel gelişimi teşvik eder. Tabii hem gizli olmak hem insan ilişkilerini kuvvetli bir zemine oturtmak nasıl olabilir?

Masonlar, Mason öğretilerini incelemek ve felsefe, ahlak ve maneviyat gibi çeşitli konuları tartışmak için toplanırlar. En çok yaşayan dinleri tartışır ve çoğu zaman İslami konuları eleştirir. Masonluk aynı zamanda güçlü bir topluluk ve güçlü lobi çalışmaları yapmaya gayret eder.

Sembolik ritüellere katıldıkları Mason localarında ders çalışırken üzerlerine giydikleri kıyafetler, Yahudi tarihinin ve Tapınak ustalarının sembollerini taşır. Önlük, eldiven, pergel, üçgen gibi şekiller bize Yahudilerin kutsal tapınak ustalarının sembollerini hatırlatır.
Ancak Masonluğa katılma kararı kişiseldir ve kendi ilginize ve örgütün değer ve hedeflerine dair anlayışınıza dayanmalıdır. Hür ve kabul edilmiş masonlar ibaresini kullanmayı tercih ederler. Göz önünde bulundurulması gereken bazı noktalar şunlardır:

1- Değerler: Masonluk, vicdan özgürlüğü, hoşgörü, kardeşlik ve hakikat arayışı gibi değerleri konuşur. Bu ilkeleri gizli bir örgüt yapılanmasının konuşması ne kadar doğrudur?

2- Kişisel Gelişim: Masonluk, öğrenme ve kişisel gelişim için bir çerçeve sunar. Felsefe, maneviyat ve bilgi arayışıyla ilgilenir. Var olan dinleri tartışır ve kabul etmek istemezler. Kuruluş amacı ise aslında Yahudilere hizmet etmektir.

3- Ağ ve Katılım: Masonluk, hayırseverlik ve insani faaliyetlerde bulunan üyelerden oluşan küresel bir ağ olarak kendini kabul ettirmeye çalışır. Onları özellikle büyük şehirlerdeki bazı okullarda görebilirsiniz. Rotaryanlar yani Rotary kulüpleri de yan kuruluşudur. Çok dikkat edilmesi gereken ve kesinlikle tehlikeli bir yapılanmadır.

Bu ve bunun gibi örgüt yapılanmasının tabii ki en çok üyeleri, zengin ve elit kesimlerdir. Zengin çiftler, hem kendilerini gösterecek bir sosyal yapıya kavuşmuş olur hem de yardım etme hislerini yaşama fırsatı bulur.

Masonluk, dünyanın her yerinde yapılanmış, gizli emelleri olan kapalı bir yapıdır. Gençlerimizi uyaralım, bu gibi yapılardan uzak tutalım. İslam’ın yolundan gitmek, en hayırlı yoldur. Allah bizlere doğru istikamet üzere yaşamayı ve ölmeyi nasip eylesin.

    Masonluk hakkında

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Bizi Takip Edin