ALPEREN KILIÇ

Hayr ve şer Allah’tandır (Celal Şengör’e Reddiyem – 3)

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evvelki yazılarımda Prof. Celal Şengör ismindeki evrimci zatın, ayetleri nasıl çarpıttığını, nasıl yanlış yorumlar yaptığını anlatmıştım.

Güya Kur’an’da dağların olduğu yerlerde depremlerin yaşanmayacağı yazılıymış. Asıl düz yerlerde olmazmış gibi safsatalar. Halbuki ayete baktığımızda, dağlık yerlerde deprem olmaz diye bir şey var mı acaba? Yok. Dağların muhkem yapılarıyla denizler üzerinde yüzen karalarda çalkalanmayı ve sarsıntıyı en aza indirdiğinden bahsediyor.

Prof. Celal Şengör en çok şuna takılmış, “Kur’an’da mükemmel bir yaradılış ve nizamdan bahsedilmesine rağmen, dünyaya baktığımızda kargaşa ve kaos görüyoruz, bu da din ile çelişiyor” diyor.

Dine göre her şey mükemmel yaratılmıştır. El Hak doğrudur, her şey mükemmeldir. Ancak şer görülen durumlar, yine Allah tarafından var edilmektedir. Kur’an okumadığı buradan belli. Okusaydı, Araf Suresi 78 ve 91’i görecek. Doğal afetler ve yaşanan musibetler ve daha bize şer gibi görünen pek çok kaotik olayları yaratan ve yaşatan Allah Teala’dır.

Mülk Suresi 16. ayette şöyle buyuruyor;

Allah pek çok olaylarla insanları imtihan eder. Bunların içinde kaos ve kargaşa gibi görünen durumlar da vardır. Doğal afet diye bir şey yoktur. Herşeyi yaratan ve yaşatan Allah’tır. Kur’an’da pek çok ifadeler var ama tabii doğru düzgün gören, okuyan kullar için var.

Örneğin Sebe Suresi 9. ayette;

Demek ki Hak Teala şu anda istese, tüm yaşamı sona erdirebilir. Şarteli indirebilir. Bunu dilemesi bile yeter. Her şeye gücü yeten Allah’tır. Deprem gibi kaotik olaylar bizler için ibret verici imtihandır.

Ayrıca alemdeki nizam ve muhteşem ölçüler Kur’an’da var. Her şey bir denge üzerine kurulu. Dengeyi bozmaya çalışan da yine insanoğludur. Ama bunun yanında kaos dediği durumları da yaratan elbette Kadir olan Allah için çok basittir.

Ders ve ibret çıkaranlara ne mutlu!

Hayr ve şer Allah’tandır (Celal Şengör’e Reddiyem – 3)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin