ALPEREN KILIÇ

Allah yalan söylemez (Celal Şengör’e Reddiyem – 2)

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Celal Şengör son zamanlarda alanı dışında olan ve hatta inanmadığı halde dini konulara girmektedir. Lakin bu tür konulara girdikçe daha da yanılgı ve çelişkileri artıyor. İşin ilginç yanı hiç bir ilahiyatçı bunlara bir cevap vermemektedir.

Sayın Celal Şengör, işte sana cevaplarım…

Kur’an okuduğunu iddia ederek Kur’an’da çelişkiler olduğunu söyledin. Deprem ile ilgili ayetlere iyi baksan belki daha iyi olacak.
Allah’u Teala, Nahl Suresi 15. ayette şöyle buyuruyor;

Bu ayette dağlık yerlerde deprem olmaz diye bir ifade var mı Sayın Şengör? Dağlık yerde deprem olur, asıl düz yerlerde olmaz diyorsun. Bu ayet bunlardan bahsetmiyor, doğru düzgün okuyun ve dağların muhkem yapılarıyla denizler üzerinde yüzen karaların çalkalanmasını en aza indirdiğinden bahsediyor. Yani dağlar olmasa, denizler karaları daha çok sallar ve hücum ederdi. Dağlar kazık ve set görevi görüyor. Bunu bilmen gerekiyor. Örneğin Karadeniz dağları olmasa, deniz içerilere girer toprağı yutardı. Toprak yumuşardı. Karadeniz sıra dağları adeta set görevi görüyor. İklimler de buna göre değişiyor. Dağlar hem suyu tutuyor hem toprağın sağlam şekilde durmasını sağlıyor.

Meâllerde bazen “Sarsılmayasınız diye sabit dağlar yarattık” veya “Sizi sarsmaması için sabit dağlar yarattık” şeklinde tercümeler görülmektedir. Aslında “Sarsılmamanız veya sarsıntıları daha az hissetmeniz için sağlam dağlar var ettik” şeklinde olmalıdır. Zaten bilimsel olarak doğru olan da budur.

Nitekim jeolojik olarak depremler en fazla dağlık bölgelerde oluyor. Dağların mevcudiyeti bu sarsıntıları daha az hissetmemizi sağlıyor. Ayrıca dağlar sabit değil, sağlam olup yer kabuğu üzerinde hareket halindedirler. Dünya’da hiç bir şey sabit durmaz. Her şey gibi onlar da hareket ediyor. Şimdi Kur’an, depremi önleyen dağlardır mı diyor acaba? Sen nasıl okuyup anlıyorsun bunları. Deprem her yerde olur. Dağlarda da olur, düz yerlerde de olur. Allah’a şükür dağlar sayesinde daha az hissediyoruz. Ne yapacaksınız yani hepimiz düz yerlere mi gideceğiz? Oralarda da sel vuruyor, kasırga oluyor mesela. Allah nerede isterse orada bunları yaratır. Çünkü Allah’ın her şeye gücü yeter.

Artık inadı bırakın. Kur’an’ı Kerim’i ve kâinatı güzel okuyun. Güzel okuyan güzel görür. Ters okuyan şaşı bakar. Allah yalan söylemez. Kur’an’da çelişkiler arama, asıl çelişki kendi küçük zihinlerinizdedir belki orada arayın. Allah’a iftira atmayı bırakın ve gerçekten ilim arayın, ilmi bulun. Allah’ın söylemediği sözü, indirmediği bir ayeti varmış gibi göstermeyin. Kur’an çağlar ötesi bir kitaptır, kıymetini bilin ve derinlemesine okuyun. Cevaplarım devam edecek inşallah.

Allah yalan söylemez (Celal Şengör’e Reddiyem – 2)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin