Nazilli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar kapsamında fırınlar denetlendi.
Geçtiğimiz ay kasaplar, tavukçular ve okul bölgelerindeki kafe ile aperatif salonlarını denetleyen ekipler, vatandaşlardan gelen talepler ve hazırlanan program çerçevesinde çalışmalarına devam ediyor.
Fırınlarda gerçekleştirilen denetimler esnasında; işletmelerin ruhsat durumu, hijyen koşulları ve ekmeklerin gramajlarını kontrol eden ekipler, üretim alanlarının temizliği ve kullanılan malzemelerin standartlara uygunluğunu da titizlikle inceledi.
“BİR ÇOK ESNAFIMIZIN TİTİZLİKLE ÇALIŞTIĞINI GÖRDÜK”
Çalışmalarından dolayı ekiplere teşekkür eden Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik; “Ekmek, günlük yaşamımızın temel gıda maddelerinden biri. Bu nedenle halk sağlığına uygun bir şekilde üretilmesi büyük önem taşıyor. Denetimlerde birçok esnafımızın titizlikle çalıştığını gördük. Eksikleri olanları ise belirlenen süre içerisinde tamamlaması için gerekli uyarılar yapıldı. Bu hijyenin daha da artırılması ve standartların yükseltilmesi için ekiplerimiz denetimleri artırarak devam ediyor. Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.