MEHMET KAMIŞ

Bu şehre yakışacak!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merhaba değerli Nazillililer,

İstedik ki büyük puntolarla öne çıkarılmış NAZİLLİ isminin yer aldığı bir gazete olsun; bu şehre yakışacak.

İstedik ki herkes olsun, herkes bir şeyler bulsun, herkesten bir şeyler olsun; bu şehre yakışacak.

İstedik ki yeni yılla birlikte yeni bir soluk olsun, yeni bir mecra olsun; bu şehre yakışacak.

Ve istedik ki tarafsız olsun, herkesin kendini evinde hissettiği bir yer olsun; bu şehre yakışacak.

İstemeyle olsaydı… hayal kurmak, gerçekleştirmek, mesela mesela diyerek yeni pencereler açmak; ooo tadından yenmezdi değil mi? Yenir ya da yenmez! Biz istedik, hayal kurduk, mesela dedik “bismillah” deyip başladık.

Birine ‘siz de olun’ dedik; dediler “hangi gazete?” Farkeder mi dedik, “eder” dediler…

Diğerine ‘sizin de olmanızı istiyoruz, siz de bizimle olun, fikirlerinizle varlığınızla güç olun’ dedik, “sen onlardansın!” dediler… Onlar, şunlar, bunlar ya da onlar, yüzler, binler… Hepimiz bu memleketten değil miyiz?!

Rabbim şu mübarek Ramazan-ı Şerif’in manevi ikliminde herkesin gönlüne göre versin!..

SEÇİM DEMEK, YENİLENMEK DEMEK

“Nazilli, atide göstereceği gelişme ile vilayet merkezi olacaktır.” sözünü bilmeyeniniz, duymayanınız yoktur. 9 Ekim 1937’de Nazilli Basma Fabrikası’nı açmak için Nazilli’ye gelen Atatürk’ün o gün söylediği bu sözün üzerinden geçen 87 yıllık süreçte evet Nazilli bazı konularda gelişme gösterdi, ancak vilayet merkezi olmasını sağlayacak gelişmeyi kaydedemedi. Bunun adını ister yanlış yöneticiler koyalım, isterseniz de yanlış politikalar… Adını ne koyarsak koyalım, kaybedenin Nazilli olduğu, Nazillili olduğu değişmez bir gerçek.

Yaklaşık bir yıldır bu şehir ile ilgili duyduklarım ve gördüklerim; Aydın’ın en büyük ilçelerinden olan Nazilli’nin hem şehir anlamında hem de sosyo-kültürel anlamda daha iyi yerlerde olması gerektiği kanaatini oluşturdu bende. Çünkü; organize sanayi var ama yetersiz, tarım var (hem de alabildiğine çeşitlilikte ve yüksek üretim rakamlarında) ama kazandırmıyor, ismi var markası yok, konuşan var yapan yok!..

Nazilli’yi düşünen, evlatlarına bu topraklarda güzel yarınlar bırakmak isteyen herkesin, bu şehrin yönetimine talip olanları iyi analiz etmesi gerekiyor.

Nazillimizin 5 yıllık yolculuğunu yönetmek, ilçemizi yarınlara taşımak adına aday olan isimlere başarılar dilerken, Nazillililere şunu söylemek istiyorum…

Teknik direktör olduğunuzu, yedek kulübesinde bekleyen oyuncuları forvet, maçı da Nazilli’nin yarını olarak düşünün; sıçrama yapamayan, yerinde sayan, hala gelişmeyi atiye bırakan Nazilli…

Bunları düşünerek bu maçı kazanman gerektiğini bil ve oyuncunu sahaya sür!..

Bu şehre yakışacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin