MEHMET KAMIŞ

Bir doz gurur, üç doz seçim anısı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merhaba değerli Nazillililer,

“Biz yazmıştık!” başlığını bu kadar erken atacağımızı hiç düşünmemiştik.

Evet yazmıştık; tam olarak “Bu şehre yakışacak!” diye..
Gerçekten de yakıştı; hatta yakışıklılığından gözünü alamayanlar laf attı, iltifat etti, çevirip çevirip bir daha baktılar sayfalarına!..

Kağıdı, baskısı, tasarımı, zengin ve objektif içeriği, anlaşılır ve yalın dili, hatta kavgadan polemikten uzak üslubuyla gerçekten de bu şehre yakıştı.

Biz bir yandan şehir merkezinde ve köylerimizde gazetemizi dağıtıyor, bir diğer yandan da “yaptığını beğendin mi?” sorusunu kendimize sorarak bazı cevaplar arıyorduk. Biz memnunduk eserimizden; gelen telefon aramaları ve mesajlar da bunu tasdik ediyordu.

İçerikte özellikle siyasi anlamda bazı tatlar eksikti -birinin sevdiği, diğerinin sevmediği- amma velakin biz üzerimize düşeni yaptık.

O günlerde ne yaşadık, anlatalım…

“Bana bir adım gelene ben on adım giderim” dediğini düşünerek adaylarımızdan birinin seçim merkezine gidip, ayağımızın birini eşikten içeri attık. Ya öteki derseniz; o da hemen eşiğin öte tarafında! “Önemli bir toplantıdalar” dediler, eşiği aşıp oturduk. Bekledikçe bekledik ama iki saatin sonunda sanki bizim geleceğimizi, geldiğimizi bilmiyorlarmış gibi dağılıyorlardı ki, kapıda seslendim zat-ı şahanelerine: “Başkan adayının bir biyografisi, bir fotoğrafını almak bu kadar mı zor, birisi diyemez miydi ‘mailini ver ben göndereyim’ diye…” Hemen “ne için istiyorsunuz, ne yapacaksınız” sorusunu yöneltince, “gazetede yayınlamak için” cevabımıza nokta koymadan, “hangi gazete” sorusunu attılar kucağımıza; pimi çekilmiş bomba gibi… “Fark eder mi” dediğimizde de muhabbetin dibi göründü: “fark eder!” Masa tenisi mücadelesindeki pinpon topu gibi soru-cevap sürekli yer değiştirirken, İlçe Başkanı’ndan özür geldi. Biz kendisinden özür diliyoruz; böyle seçme, saçma bir diyaloğa girdiğimiz için…

Eksik olan bir diğer tadın nedeni de, basın danışmanı olan arkadaşımız… Yine yeniden “bizi de gruba al, bizimle de haberlerini paylaş” dedik; almadı da, paylaşmadı da. İlerleyen günlerde bir kez daha şansımızı denemek üzere bir girişimde bulunduk ve ilçe binasında denk geldik değerli meslektaşımıza… Tarihi dizilerimizdeki kronolojik sıralama misalinden bir “Diriliş” olsun, olmasa da en azından bir “Kuruluş” olsun dedik ama nafile! Cevap farklı ama aynı yola çıkıyordu: “Başkan adayımızın katı kuralları var, belli kişilerle çalışıyor sadece!..”

Eksik bir isim daha vardı; yeniden diyen, refah vaadeden… Başkan adayı, partisinin patlama yapacağını hissetmiş olacak ki çalışmalara hızlı başlamıştı. Ulaştık, meramımızı anlattık, “gazetede siz de olun” dedik. “Çalışmalara ara verdik, ilerleyen günlerde görüşelim” dedi. Belki çalışmaların meyvelerini göremediklerinden, belki de daha fazla harcama yapmak istemediğinden olsa gerek, bizi kibarca reddetmişti. Okuyucularımıza herkesten haber verelim diyerek tekrar şansımızı denedik, hatta bizi tavsiye edenler de olmuş amma nafile… “Fazla naz aşık usandırır” dedik ve ofisimize dönüp gazetemizi tamamlayarak, matbaaya teslim ettik.

Asla ve asla o süreçte hiçbir görüşmemizde paradan bahsetmediğimiz gibi parayı hatırlatacak herhangi bir işaret, sokak jargonu veya emoji dahi kullanmadık. Hani “para isteme benden, buz gibi soğurum senden” lafını hatırlatacak biri çıkar da “bu yüzden eksikler” der düşüncesiyle, peşin peşin ifademizi vermiş olalım…

İşte, olmayanların da sebebi hikmeti böyle…

Biz de portakal yiyip, tüm meyvelerin tadını birarada almak istedik ama onlar siyasetin hakkını verircesine, top çevirdiler ama bize hiç pas vermediler!


Bir doz gurur, üç doz seçim anısı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin