‘Uzay Çadırı’na 2 günde 6 bin ziyaretçi!

5 Eylül etkinlikleri kapsamında Nazilli Belediye Meydanı’na kurulan ‘Uzay Çadırı' yoğun ilgi gördü. Yıldızların ve gezegenlerin büyüleyici dünyasını vatandaşlarla buluşturan Uzay Çadırı'nı 7'den 70'e binlerce vatandaş ziyaret etti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazilli Belediyesi, 5 Eylül Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında ilçe sakinlerine ve ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunmak amacıyla ‘Uzay Çadırı’ etkinliği düzenledi.

Vatandaşların teleskop ile gökyüzünü inceleme imkanı bulduğu etkinlikte, gökyüzünü andıracak biçimde tasarlanan bombeli yuvarlak çadır kurularak simülasyon görselleriyle 3D uzay ortamı oluşturuldu.

7’den 70’e binlerce vatandaşın ziyaret ettiği çadırda evrene ilişkin 15 dakikalık simülasyon gösterisi izletilirken, bir yandan da güneş saatiyle geçmişte kullanılan zamanı hesaplama yöntemi anlatıldı.

Nazillililerden büyük ilgi gören Uzay Çadırı, Teleskop ve Güneş Saati etkinliğini 2 gün içinde 6 bin kişi ziyaret etti. Uzaya meraklı çocuklar ve velileri, düzenlenen etkinlik nedeniyle Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’e teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Uzay Çadırı’na 2 günde 6 bin ziyaretçi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin