UKOME %28 dedi, esnaf %50 istiyor!

Toplu taşıma ücretleri, UKOME kararı doğrultusunda %28 zamlandı. Yeni fiyatlar, yayınlanır yayınlanmaz yürürlüğe girdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), toplu taşıma ücretlerine %28 zam yaptı.

Yeni tarifeye göre; Aydın Büyükşehir Belediyesi Halk Otobüsleri’nde en kısa mesafe Tam 15 TL / Öğrenci 12 TL iken en uzun mesafe ise (ADÜ-Nazilli) Tam 45 TL / Öğrenci 24 TL, Nazilli Şehiriçi Minibüsleri’nde Tam 18 TL / Öğrenci 12 TL, İsabeyli Birlik Dolmuşları’nda Tam 18 TL / Öğrenci 14 TL oldu.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen toplantıda, girdi maliyetlerini gerekçe göstererek %28 zam yapan UKOME’nin kararı, minibüsçü ve dolmuşçu esnafını sevindirmedi.

ZAM EN AZ %50 OLMALI! ÇÜNKÜ…

UKOME’nin zam kararını değerlendiren S.S. 65 No’lu Şehiriçi Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Süleyman Demirtaş, %28’lik zammın yetersiz olduğunu söyledi.
Demirtaş, amortisman, mazot ve diğer giderlerden dolayı zammın %50 olması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “Araç sahibi bu zammın yetersiz olduğunu söylüyor, araçta şoför çalıştıranı bir de düşünün… O yüzden zam tekrar gözden geçirilmeli ve %50 olarak güncellenmelidir. Çünkü bu rakamların altı, esnafa bozuk para sendromu yaşatır. Zaten piyasada iş yapan tüm perakende esnafı bozuk para kıtlığından şikayetçi… Dediğim gibi; zammın güncellenmesini istiyoruz!”

ZAM YETERSİZ!

Zamların esnafın beklentilerini karşılamadığını söyleyen bir başka isim de; kısa adı İsabeyli Birlik olan S.S. 94 No’lu İsabeyli Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Tayfun Coşkun oldu. Yeni zamlarla birlikte; fiyatların Tam 18 TL / Öğrenci 14 TL olarak gerçekleştiğini söyleyen Coşkun, “Daha önce de dile getirdik, zam %50’nin altında kalmamalı. Hem şoför esnafının masraflarının karşılanması hem de para üstü ile uğraşmamak noktasında… Çünkü piyasada maalesef bozuk para sıkıntısı var. O yüzden Tam 20 TL / Öğrenci de 15 TL olmalı!” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
UKOME %28 dedi, esnaf %50 istiyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin