Türkiye Kültür Yolu Festivali, “Portakal Çiçeği Karnavalı” ile başladı!

8 ay boyunca toplam 16 şehirde yaklaşık 7 bin etkinliğin gerçekleşeceği ‘Türkiye Kültür Yolu Festivali', Portakal Çiçeği Karnavalı ile Adana’da başladı. Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, festivalin 2028'de 35 kentte gerçekleştirileceğini söyledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, festivalin bu yılki ilk durağı olan “Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı”nın Adana Müze Kompleksi’nde düzenlenen basın toplantısında, Kültür Yolu’nun Anadolu’nun 7 bölgesine yayıldığını ifade etti.
Festivale dahil edilen şehir sayısının her yıl artırıldığını belirten Bakan Ersoy, “İnşallah 2028’de 35 şehirde Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni gerçekleştiriyor olacağız. Geçen sene 11 şehirdeydi, bu sene 16 şehre çıktık. Her sene de artırarak festivallerimizi devam ettiriyoruz.” dedi.

KONSERLER, GÖSTERİLER, PERFORMANSLAR!

Festivali başlatan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’na birçok sanatçının katılacağını dile getiren Ersoy; Haluk Levent, Fatma Turgut, Emir Can İğrek ve Mert Demir gibi isimlerin sahne alacağını belirtti. Karnavalın bazı etkinliklerine değinen Bakan Ersoy, şu bilgileri verdi: “Atatürk Parkı’nda İsmail Altunsaray ve Öykü Gürman, seslendirecekleri Neşet Ertaş türküleriyle sahne alacaklar. Dijital sanata geldiğiniz zaman özellikle Merkez Park’ta Güvenç Özel’in 18 metre yüksekliğinde holoflux gösterisi, dijital ve plastik sanatın birleştiği bir etkinlikle sanatseverlerin karşısına çıkıyoruz. Yine dijital sanat dediğimiz zaman Türkiye’nin dünyaca ünlü bir markası Refik Anadol, Adana’da yeni bir sergisiyle, ‘Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları’ performansıyla karşımıza çıkacak. Atatürk olmazsa olmazımız. ‘Atatürk Kültür Yolunda’ dijital performansını da Portakal Çiçeği Karnavalı sırasında sanatseverlerle buluşturmayı planlıyoruz.” Bakan Ersoy, karnaval kapsamında çocuklar için sahne ve etkinlik alanları ile “çocuk köyü” oluşturduklarını belirterek, çocukların bunlardan doyasıya faydalanacağını vurguladı.

ŞEHİRLERİMİZİN ULUSLARARASI BİLİNİRLİĞİNİ ARTIRACAĞIZ!

Festivalin uluslararası bir marka olması yönünde bu yıl bazı değişikliklere gittiklerini dile getiren Ersoy, şunları kaydetti: “Bu yıldan itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Kültür Yolu Festivalleri’nin uluslararası kimliğinin daha fazla kuvvetlendirdiğimiz, ülkemizin ve şehirlerimizin kültür sanat adına uluslararası marka haline geleceği etkinliklere daha fazla yer vereceğimiz bir Kültür Yolu Projesi’ni hayata geçirmeye karar verdik. Yani hem katılan şehirlerin sayısını artırıyoruz hem de bu şehirlerde uluslararası, yabancı etkinliklere de fazlasıyla yer vererek şehirlerimizin uluslararası bilinirliğini artırmayı hedefliyoruz.”

KARNAVAL, ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE BAŞLADI!

Toplantı sonrası, Adana Müze Kompleksi’nde açılan “Eskizden Piksele Dijital Sanat: Anadolu Edition” adlı sergiyi gezen Bakan Ersoy, çalışmaları inceledi, katılımcılarla sohbet etti. Bakan Ersoy, daha sonra kompleks bünyesindeki Tarım, Sanayi ve Kent Müzesi’nde inceleme yaptı, engelliler için geliştirilen uygulamayla film izledi. Programın devamında Bakan Ersoy, bir alışveriş merkezinin sinema salonunda gerçekleştirilen “Metin Şentürk ile Engelsiz Sinema” konulu söyleşiye katıldı.

Bakan Ersoy’a programlarında; Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Adana Milletvekilleri Ahmet Zenbilci ve Faruk Aytek de eşlik etti.

TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALLERİ

Toplam 16 şehirde; konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar yaklaşık 7 bin etkinliğin yer alacağı Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin programı şu şekilde…
13-21 Nisan 2024, Adana (Portakal Çiçeği Karnavalı)
25 Mayıs – 2 Haziran 2024, Şanlıurfa
1 – 9 Haziran 2024, Bursa
8 – 16 Haziran 2024, Samsun
22 – 30 Haziran 2024, Trabzon
29 Haziran – 7 Temmuz 2024, Van
3 – 11 Ağustos 2024, Nevşehir
17 – 25 Ağustos 2024, Erzurum
31 Ağustos – 8 Eylül 2024, Çanakkale
14 – 22 Eylül 2024, Gaziantep
21 – 29 Eylül 2024, Ankara
21 – 29 Eylül 2024, Konya
28 Eylül – 6 Ekim 2024, İstanbul
12 – 20 Ekim 2024, Diyarbakır
26 Ekim – 3 Kasım 2024, İzmir
2 – 10 Kasım 2024, Antalya

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye Kültür Yolu Festivali, “Portakal Çiçeği Karnavalı” ile başladı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin