Türkiye ‘Gri Liste’den çıktı, Başkan Gün “Gereken oldu” dedi!

OECD bünyesinde faaliyet yürüten FATF Genel Kurulu'nda Türkiye'nin "gri liste" olarak tabir edilen "artırılmış izleme sürecinden" çıkarıldığı açıklandı. Açıklama sonrası bir paylaşımda bulunan ASKON Aydın Şube Başkanı Murat Gün, "Gereken oldu, Türkiye Gri Liste'den çıktı." dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Singapur’da bu yıl 23-28 Haziran tarihleri arasında 6’ncısı düzenlenen ve Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) bünyesinde faaliyet yürüten FATF Genel Kurulu tamamlandı.

Toplantının ardından OECD’nin açıklamasına göre, FATF Genel Kurulu, Türkiye ve Jamaika’yı “gri liste” olarak tabir edilen “artırılmış izleme sürecinden” çıkardı.

Genel Kurul, daha önce karşılıklı değerlendirmeler sırasında tespit edilen stratejik kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadelede (AML/CFT) eksikliklerini giderme konusunda kaydettikleri ilerlemeden dolayı, Türkiye ve Jamaika’yı tebrik etti.

BU AÇIKLAMA, FİNANSAL SİSTEMİMİZE GÜVENİ ARTIRACAK! 

Toplantı öncesi bir paylaşım yaparak “Başardık” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin gri listeden çıkarılmasının, ülkenin finansal sistemine güveni daha da artıracağını kaydetti.

Türkiye’nin FATF’ın gri listesinden çıkarılmasına ilişkin Bakanlık’tan yazılı bir açıklama yapıldı. FATF’ın bugünkü toplantısında Türkiye’nin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından temsil edildiği belirtilen açıklamada, “Atılan doğru adımlar sayesinde Türkiye, gri listeden çıkarılmıştır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarımız başta olmak üzere tüm kamu ve özel sektör paydaşlarımızın katkısıyla elde edilen bu sonuç, finansal sistemimize güveni daha da artırarak program hedeflerine ulaşmamızı kolaylaştıracaktır.” denildi.

Bu sürece katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür edilen açıklamanın devamında, şu ifadeler yer aldı: “Türkiye, terörizmin finansmanı ve kara paranın aklanmasıyla mücadelesini bundan sonra da uluslararası standartlarla tam uyum içinde kararlılıkla yürütecektir. Bu çerçevede, MASAK ve diğer kurumların idari ve teknik kapasitesi daha da güçlendirilecek, gerektiğinde yasal ve idari düzenlemeler aynı hassasiyetle hayata geçirilecektir.”

ULUSLARARASI YATIRIM FONLARININ TÜRKİYE’YE YATIRIM İMKANI OLUŞTU! 

Konu ile alakalı olarak bir açıklama da ASKON Aydın Şube Başkanı Murat Gün’den geldi.

“Gereken oldu, Türkiye Gri Liste’den çıktı” başlığıyla sosyal medya hesabından paylaşım yapan Gün, şu ifadeleri kullandı: “Son dönemlerde atılan kararlı adımlar sayesinde Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Türkiye’yi 3 yıl sonra gri listeden çıkardı. Bu karar ile uluslararası yatırım fonlarının Türkiye’ye yatırım imkanı yeniden oluştu. Ayrıca sınır ötesi işlemler ve kredi temininde bu kararın da olumlu anlamda dönüşleri olacaktır.

Bu başarıda emeği geçen Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Mehmet Şimşek ve ekonomi yönetimini tebrik ediyor, istikrarlı politikalarının arzulanan ekonomik veriler elde edilene kadar sürmesi temennisinde bulunuyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye ‘Gri Liste’den çıktı, Başkan Gün “Gereken oldu” dedi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin