Türk Polis Teşkilatı, 179 yaşında!

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 179. yıldönümünde, bir kutlama programı da Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleşti. Törende konuşan İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, şanla ve şerefle dolu bir maziye sahip olan teşkilatın, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada saygın bir yere sahip olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Polis Teşkilatı’nın 179. Yıldönümü ve 7-14 Nisan Polis Haftası kutlamaları kapsamında, Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde de bir tören düzenlendi. İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Menduh Yalvaç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy ve Nazilli Baro Temsilcisi Avukat Emel Şahin ile teşkilat mensuplarının katıldığı tören, Emniyet Müdürü Yıldırım’ın Atatürk büstüne çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden törende, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

DAHİLİ, HARİCİ TÜM HAİNLERİN KORKULU RÜYASI OLACAĞIZ!

Şanla, şerefle yazdığı 178 yıllık bir maziyi geride bırakan teşkilatın, 179. kuruluş yılına girerken, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşıdığını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: “Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli kurumlarından biri olmanın gurur ve bilinci içerisinde, görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye, dahili ve harici tüm hainlerin korkulu rüyası olmaya devam edeceğiz.

Bizim mesleğimiz fedakarlık mesleğidir, sevgi mesleğidir. Maddi getirisinden çok vatandaşın memnuniyetinden beslenen manevi getirisi paha biçilmez değerde olan bir teşkilattır. Bizler sadece suç ve suçlu ile mücadele etmiyoruz, sokakta hem suçun önlenmesi için gerekli tedbirleri almakla beraber polisin müşfik tarafı olan yardıma muhtaç olan çocuk, alil ve acizlere de muavenet ediyoruz.

Sizlerin ve değerli halkımızın desteği ile ilçemizde inşa edilen huzur ve güven ortamını sürdürmek ve vatandaşlarımızın memnuniyetinin artması, bizim için en büyük gurur kaynağıdır.

Bu vesile ile İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, Nazilli Polisini en iyi şekilde temsil etmek için gayret ve özveriyle çalışan tüm personelimiz ile eş ve çocuklarına teşekkür eder, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken geride kalan emanetleri ile kahraman gazilerimize ve milletimize yıllarca hizmet ettikten sonra emekliye ayrılan personelimize de sağlık sıhhat huzur ve mutluluk dileriz.”

Konuşmasının ardından tebrikleri kabul eden Yıldırım, tören sonunda misafirlerini makam odasında ağırladı.

EMNİYET TEŞKİLATI, 179 YILDIR CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR!

Törenin ardından konuşan Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, yüce Türk milletinin polisine her daim güvendiğini ve destek verdiğini ifade ederek, güvenlik güçlerinin önemli bir parçası olan emniyet teşkilatının, milletin güvenliği ve huzuru için mesai mefhumu gözetmeksizin 179 yıldır canla başla çalıştığını dile getirdi. Tetik, şunları söyledi: “Milletimize sunduğu hizmet kalitesini en üst noktalara taşıma gayesiyle kendini her geçen yıl daha da geliştiren Polis Teşkilatımız, üstlendiği bu görevi büyük başarılarla taçlandırmış ve milletçe bizleri gururlandırmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle üstün hizmet anlayışıyla görevlerini ifa ederken şehadet mertebesine erişen tüm güvenlik güçlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 179’uncu yılı kutlu olsun.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk Polis Teşkilatı, 179 yaşında!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin