Trafiğe kasksız çıkan motosikletlilere ‘kask’ sürprizi!

Nazilli Belediye Meydanı’nda, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım’ın da katıldığı uygulamada motosiklet sürücüleri denetlendi. Kask takmayan sürücüler ceza beklerken, ‘kask’ hediyesi ile büyük şaşkınlık yaşadı.

featured
rbt
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından akşam saatlerinde Belediye Meydanı’nda motosiklet sürücülerine yönelik uygulama gerçekleştirildi. İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım’ın da yer aldığı uygulamada, durdurulan kasksız motosiklet sürücüleri ceza yiyeceklerini düşünürken, ‘kask’ hediyesi ile büyük şaşkınlık yaşadılar.

“Kask hayat kurtarır!” ifadesiyle hediye ettiği kaskın öneminden bahseden Emniyet Müdürü Yıldırım; ister bir kaç dakikalığına, ister uzun mesafeli yolculuklarda mutlaka kask takılması gerektiğini ve sürücülerin bunu kendi hayatları için yapmaları gerektiğini söyledi.

Durdurulan bazı sürücüler yeni kaskları ile yola devam ederlerken, bazılarının ise uygulama noktasından çıktıktan sonra kaskını çıkardığı görüldü.

“BİR FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK”

Nazilli’de meydana gelen her 10 trafik kazasından 8’inin motosiklet kaynaklı olduğunu vurgulayan İlçe Emniyet Müdürü Yıldırım, “Motosiklet araba gibi değil. Özellikle kask, olası bir kazada kafa yaralanmalarının önüne geçiyor. Biz de bir farkındalık oluşturmak istedik ve motosiklet sürücülerimize ceza yerine kask dağıttık. Ancak bundan sonra kurallara uymayan sürücülere ceza yazılacak.” şeklinde konuştu.

HAYATI KAFAMA TAKIYORUM!

Elektrikli bisikletlerde (250W / Hız 25 km üzeri) ve motosikletlerde kask ve koruma gözlüğünün zorunlu olduğunun vurgulandığı uygulama esnasında, motosiklet sürücülerine Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından bastırılan bilgilendirme broşürlerinden de verildi.

“Hayatıma Kastım Yok, Kaskım Var! Hayatı Kafama Takıyorum!” mottosunun yer aldığı broşürde şu bilgiler yer aldı: “İlimizde meydana gelen trafik kazalarının %53’ünü motosiklet kazaları oluşturmaktadır. Kavşaklara yaklaşırken hızınızı azaltmayı, dönüşlerde işaret vermeyi unutmayınız.
Değerli motosiklet sürücüleri, trafikte sizden 3 şey istiyoruz;

  • Motosiklet kullanmadan önce koruyucu ekipmanlarınızı giyiniz ve mutlaka kask takınız,
  • Seyir halinde araçların arasından değil, trafik işaret ve levhalarına uyarak şeridinizden gidiniz,
  • Motosiklet lastiklerinizi, ıslak ve kaygan zemine uygun olarak tercih ediniz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trafiğe kasksız çıkan motosikletlilere ‘kask’ sürprizi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin