“Sorun Anayasada değil, uygulama sorunlarımız var!”

Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Saadet Partisi İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Birol Aydın, tarım ve son günlerde gündemden düşmeyen şiddet olayları hakkında açıklamalarda bulundu. Aydın, özellikle kadına ve çocuğa yönelik şiddet olaylarının sebebinin tek bir meseleye indirgenemeyeceğini belirterek, bir sürü etken olduğunu ve bu etkenlerin her birine doğru dokunuşlar yapılması gerektiğini ifade etti. Aydın, idamı dillendirmenin de doğru olmadığını savundu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Aydın’a gelen Saadet Partisi İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Birol Aydın, Nazilli’de de bir dizi görüşmelerde bulundu. Milletvekili Aydın, Nazilli temaslarının ilk durağında Nazilli Gazeteciler Cemiyeti (NGC)’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

NGC Başkanı Ümit Özmen’in karşıladığı İstanbul Milletvekili Birol Aydın’a ziyaretinde; Aydın İl Başkanı Fatih Karahan, Nazilli İlçe Başkanı Vahap Kırca, Bozdoğan İlçe Başkanı Talha Kayaoğulları ve İncirliova İlçe Başkanı Fahrettin Öztürk de eşlik etti.

“TARIMI MİLLİ BEKA MESELESİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Tarımsal üretimde yaşanan gelişmeleri değerlendirerek konuşmasına başlayan Aydın, Nazilli’nin katma değeri yüksek mahsullerin üretimiyle belirgin bir fark yaratmış bir ilçe olduğunu ifade ederek, tarımı bir milli beka meselesi olarak gördüklerini söyledi. Girdi maliyetlerinin aşırı derecede artmış olması, tüketiciye intikal eden ürünlerin son 5-6 yıldır Türkiye’de uygulanan ekonomik keşmekeşlikten dolayı yüksek maliyetlerle ulaşmış olmasının çarpıklığını yaşadığımızı belirterek, “Biz Saadet Partisi olarak, tarımı ve besiciliği bir milli beka sorunu olarak görüyoruz. İnsanımız topraksızlaştırıldı, toprağımız insansızlaştırıldı. Üreticimiz, çiftçimiz toprakla küs hale getirildi adeta. Bundan 3 yıl önce mazot 19 liraydı, bugün 44 lira; %100 artış. Buna mukabil taban fiyatlarıyla ilgili pamuğa, incire vs. verilen fiyatlara baktığımız zaman bunun çok altında olduğunu görüyoruz. Biz ülke ve millet olarak iyi bir planlamayla sadece tarımda 1’e 10 dönüşüm sağlayabilecek, katma değer üretebilecek bir döngünün içine girebiliriz. Ama maalesef her geçen yıl burada geriye doğru gidiyoruz. Milli gelirin %1’i Tarım Kanunu’na göre çiftçilerimize verilmesi gerekiyor. Milli gelirimiz 1.4 trilyon dolar, %1’i 10.5 milyar dolar yapar. Bu çiftçilerimize 15 yıldır verilmiş olsaydı, bugün ülke ve millet olarak ne çiftçimiz bu halde olurdu, ne toprağımız bu halde olurdu, ne ülkede çarşı pazarın fiyatları bu durumda olurdu, ne de ihracat ithalat dengesinin içinde tarım girdilerinin oranı bu durumda olurdu!” dedi.

“DOĞRU ADIMLARI ATMAYA İHTİYACIMIZ VAR”

Aydın, şunları söyledi: “Özetle; biz Saadet Partisi olarak Türkiye’nin bugünkü haline ekonomiden yargıya, eğitime, dış politikaya, sosyal hayata baktığımızda şunu görüyoruz… Evet; öldük, bittik, mahvolduk demiyoruz ama aklımızı başımıza almamız lazım. Doğru adımları atmaya ihtiyacımız var.

Önümüzdeki dönemde bu ters gidişata etki edecek varlığı biz muhalefet partisi olarak ortaya koymaya, yerelden başlayarak ikazları güçlü yapmaya ve Türkiye’nin bu var olan potansiyelini dönüştürmeye vesile oluruz inşallah.”

“SORUN YASALARDA DEĞİL, UYGULANAMAYIŞINDA” 

Toplumda yaşanan şiddet olayları ile ilgili görüşleri sorulan Aydın, çürümüşlük olduğunu ve bu çürümüşlüğün yukarıdan aşağıya doğru gittiğini belirterek, “Şiddet olaylarının sebebini tek bir meseleye indirgeyemeyiz. Kadın cinayetleri, tacizler gibi sosyal medyaya yansıyıp her birimizi derinden sarsan bu hadiseler, bir tek şeyle izah edilmez. İçinde eğitim var, yargı var, aileler var, devlet var, devlet adamlarının temsil durumu var. Hukukun, yargının siyasetin elinde bir kılıç gibi kullanılması var. Duruma, beklentilere, seçimlere göre infaz yasasındaki değişiklikler var. Kanunlarımızın caydırıcı olmayışı var. Bir sürü etken var dolayısıyla herbirine doğru dokunuşlar yapmalıyız. Yoksa önü alınamaz feci bir süreç yaşıyoruz, daha da beteri olabilir. Şimdi iktidar elinde bir tarafta Anayasa değişikliği, bir tarafta infaz yasasında bir takım değişiklikler yapma meselesi var. Esasen bizim varolanları doğru düzgün uygulamaya ihtiyacımız var. Bizim sorunumuz Anayasadan kaynaklanmıyor, uygulama sorunlarımız var. Ve bu feci ortamda yargının böylesine çarpık uygulandığı ortamda hukukun ya da yargının, siyasetin elinde Demokles’in kılıcı gibi uygulandığı bir ortamda idamı dillendirmek doğru değil.” dedi.

Ziyaret sonunda  NGC Başkanı Ümit Özmen, yerel basının sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren dosyayı İstanbul Milletvekili Aydın’a takdim etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Sorun Anayasada değil, uygulama sorunlarımız var!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin