’Sıcak Yuva’ genelgesi 15 Nisan’a kadar uzatıldı

Ülke genelinde kış şartlarının etkisini sürdürmesiyle birlikte sokakta yaşayan kimsesizlerin barınma ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, 81 il Valiliğine, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na gönderilen genelgenin süresi 15 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış aylarının başlangıcında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın imzasıyla ilgili kurumlara gönderilen ‘Sıcak Yuva’ genelgesinin süresi 15 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Kış aylarında sokakta tek bir vatandaşın dahi kalmamasını teminen gerekli iş ve işlemlerin ivedilikle hayata geçirildiği genelge ile ilk olarak il ve ilçelerdeki evsiz, mekânsız ve kimsesiz kişilerin tespiti yapılıyor. Bu kişiler öncelikli olarak il/ilçe sınırları içerisinde bulunan kamu kurumu misafirhanelerine yerleştiriliyor. Kamu kurumu misafirhanelerinin uygun olmadığı durumlarda  pansiyon, otel vb. yerlerde konaklamaları sağlanıyor veya bir mekân bu kişilerin kışı geçirebilmeleri için tahsis ediliyor.

Barınma ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra ilde ve ilçede konaklatılan vatandaşların temizlik sağlık, temel gıda, giyim ihtiyaçları da gideriliyor. Ayrıca, söz konusu vatandaşlara yardım ve gerekli hallerde psikososyal destek de sağlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
’Sıcak Yuva’ genelgesi 15 Nisan’a kadar uzatıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin