Selçuk-Kuşadası yolu kapatıldı, yangına müdahale sürüyor!

Her geçen saat daha da büyüyerek yerleşim yerlerini tehdit etmeye başlayan Kuşadası’ndaki yangına ekipler havadan ve karadan müdahale etmeye devam ediyor. Bölgedeki bazı yolların kapatıldığı yangın dolayısıyla şu ana kadar 350 hektardan fazla bir alanın etkilendiği açıklandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akşam üzeri İzmir’e bağlı Selçuk ilçesinin Pamucak mevkiinde başlayan ve rüzgarın da etkisiyle Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçrayan orman yangınını söndürmek için ekipler canla başla çalışıyorlar.

Gece görüşlü helikopterlerin havadan, tanker, arazöz ve itfaiye araçlarıyla da karadan söndürme çalışmalarının aralıksız sürdüğü yangın dolayısıyla, Arvalya mevkisinde Selçuk-Kuşadası yolu araç trafiğine kapatıldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, CHP Milletvekili Evrim Karakoz, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın Valisi Yakup Canbolat, Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da bölgeye giderek çalışmaları yerinde incelediği ve ekiplerden bilgi aldığı yangında, şu ana kadar 350 hektardan fazla alanın etkilendiği tahmin ediliyor.

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu, ilçe belediye başkanlarımız ve parti yöneticilerimizle birlikte yangın söndürme çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bölgede incelemelerde bulunduk, kriz masasından ve itfaiye ekiplerimizden bilgi aldık. Yangın söndürme ekiplerinin karadan ve havadan müdahalesi devam ediyor. En kısa sürede yangının kontrol alınmasını temenni ediyoruz. Kuşadalı hemşehrilerimize ve tatil için Kuşadası’nda bulunan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül: “Selçuk’ta başlayan orman yangınının poyraz etkisiyle birlikte Kuşadası’na sıçraması ile büyüyen yangını endişeyle takip ediyoruz. Yangının daha geniş bir bölgeye yayılmadan, can ve mal kaybı yaşanmadan söndürülmesi en büyük temennimiz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.”

Aydın Valisi Yakup Canbolat: “Malumunuz 17:15 civarlarında başlayan büyük bir yangın söz konusu ve şu anda da devam etmekte. İlk dakikasından itibaren Orman Bölge Müdürlüğümüz, Devlet Su İşleri, Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, itfaiyelerimiz, sağlıkçılarımız, il jandarmamız ve il emniyetimiz olay mahallindeler, olaya müdahale etmeye çalışıyorlar. Geldiğimiz aşamada; yangının etrafını çevirmek üzereyiz, inşallah sabaha kadar bunun mücadelesini verip kontrol altına almak istiyoruz. Çok şükür herhangi bir can kaybı, yaralanma yok sadece ormanlık alanlarda ve ağaçlık bölgelerde yangın hasarı var.”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu: “İzmir’in Selçuk ilçeside başlayarak Kuşadası ilçemizin dağlık alalarına sıçrayan orman yangınını yerinde inceledik. Tüm ekiplerimizle müdahalelerimize devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun.”

Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik: “Geçmiş olsun; Aydın, Kuşadası, Çanakkale, Karaman… Kıymetli Nazillililer; ülkemiz genelinde hava sıcaklıklarının artması, otlak alanların kuruması ve yanma tehlikesi bulunan maddelerin bilinçsizce doğaya atılması nedeniyle yaşanan orman yangınları bizleri tedirgin etmektedir. Sizlerden, her zamankinden daha dikkatli olmanızı ve geleceğimize, ormanlarımıza karşı duyarlı davranmanızı rica ediyoruz.”

MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık: “Yangınlardan etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, yangın söndürme ekibinde bulunan tüm kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Aydınlı hemşehrilerimizi daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu vatan hepimizin!”

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı: “Selçuk-Kuşadası arasında bulunan Arvalya bölgesinde meydana gelen yangın hepimizi derinden yaralıyor. Meydana gelen yangına müdahale eden tüm kurum çalışanlarına kolaylıklar diliyor, can ve mal kaybının olmamasını temenni ediyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Selçuk-Kuşadası yolu kapatıldı, yangına müdahale sürüyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin