Saadetliler ‘Çanakkale Gezisi’ ile gurur dolu bir gün yaşadı!

Ülkemizi vareden ‘Çanakkale Ruhu’nu yerinde yaşamak amacıyla, Saadet Partisi Aydın İl ve Nazilli İlçe Teşkilatları birlikte Çanakkale Gezisi düzenlediler. Geziye katılan partililer ve vatandaşlar, günübirlik gezide duygu dolu anlar yaşadılar.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi (SP) Nazilli İlçe Başkanlığı, Saadet Partisi Aydın İl Başkanlığı ile ortaklaşa ‘Çanakkale Gezisi’ düzenledi. İl ve ilçe yönetimi ile partililer ve vatandaşların yer aldığı yaklaşık 50 kişilik kafileye, SP Aydın İl Başkanı Fatih Karahan ile SP Nazilli İlçe Başkanı Vahap Kırca başkanlık ettiler.

Otobüsle Çanakkale’ye, oradan da feribotla Gelibolu yarımadasına geçilmesi ve burada rehberin de kafileye dahil olmasıyla başlayan gezide ilk durak; Seyit Onbaşı Anıtı oldu. Rehberin anıt önünde Seyit Onbaşı’nın yaptıklarını anlattığı esnada kafilede duygu dolu anlar yaşandı.

Gezide; sırasıyla önce ‘tabya’ olarak tabir edilen topçu bataryaları gezildi, şehitliğe geçilerek dualar edildi ve hemen ardından da 57. Alay Şehitliği ziyaret edildi. Gezi, Conk Bayırı ziyareti ile sona erdi.

“HERKES ÇANAKKALE’Yİ GEZİP GÖRMELİ”

Gezinin ana amacını; ülkemizi vareden ‘Çanakkale Ruhu’nu yerinde yaşamak olarak nitelendiren Başkan Kırca, atalarımızın ülkeyi nasıl kurtardığı, hadiselerin cereyan ettiği mekanları görmek ve o manevi iklimi yerinde teneffüs etmek için bu geziyi düzenlediklerini ifade etti. Kırca, şunları söyledi: “İlk gördüğüm anda herkes gibi ben de çok duygulandım. Gerçekten her bir nokta, yaşanmış o inanılmaz büyük günü hatırlatıyor. Hazırlanan sinevizyon ve ona eşlik eden sesler savaşın atmosferini yaşattı adeta. “Biz hiç böyle bir şey yaşamadık! Çok duyduk ama ilk kez yaşadık ve hem çok duygulandık hem de bu atmosferde bulunmaktan dolayı mutlu olduk” diyenler oldu. Herkesin mutlaka Çanakkale’yi gezip görmesi gerekiyor.

Burada bizi mutlu eden bir diğer olay da; öğrencilerin kafile kafile gelip burayı gezmesi ve yaşananlara tanık olmaları oldu. Bu sayede, ziyaret eden gençlerin, çocukların ülkenin nasıl kurulduğunu, bugünlere nasıl gelindiğini unutmaları mümkün olmayacaktır. O yüzdendir ki, ülkemizin sahip olduğu kahramanlıkları yerinde görmek öğrenmek, ecdadımızı yadetmek adına böyle yerleri ziyaret etmek çok önemli. Bugün burada bu etkinlik ile aziz şehitlerimize dualar ederek manevi hatıraları önünde saygıyla eğildik. ‘Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum’ diyen Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin ruhları şâd olsun.

Bu ziyaretteki bir diğer amacımız da, tanşmak ve kaynaşmaktı. Geziye katılan ve teşkilattan olmayan insanları tanımak, onların bizleri tanıması ve birlikte bir şeyler paylaşmak adına çok güzel bir etkinlik oldu.

Milli ve manevi duyguların öne çıktığı zaferlerin, mücadelelerin yaşandığı yerlerin yanı sıra; Hacı Bayram-ı Veli, Mevlana gibi dini hassasiyetlerin yoğun yaşandığı yerleri de ziyaret etmek istiyoruz. Saadet Partisi olarak, bu sene bu ziyaretlerle insanımıza hem ülkemizi tanıtmak hem de birlik beraberliğimizi pekiştirmek istiyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Saadetliler ‘Çanakkale Gezisi’ ile gurur dolu bir gün yaşadı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin