NZO, hastalık ve zararlılara karşı çiftçileri bilgilendirdi

Bir yandan hastalık ve zararlılara karşı mücadele, diğer yandan da ürün veriminin artırılması noktasında çalışmalarını sürdüren Nazilli Ziraat Odası Başkanlığı (NZOB), sahadaki incelemelerinin ardından Demirciler Mahallesi’nde çiftçilerle bir araya geldi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazilli Ziraat Odası Başkanı Yahya Anlıak, zirai ürünlerde özellikle de incir ağaçları ve iğleklerde görülen hastalık ve zararlılara karşı sahaya indi. Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Eski Müdürü Ramazan Özkan, oda yönetim kurulu üyeleri ve üreticilerle birlikte arazileri gezen Başkan Anlıak, yapılması gereken çalışmalar ve alınacak önlemler hakkında yol haritalarını belirledi.

Saha çalışmalarının ardından çiftçileri bilgilendirmek isteyen Başkan Anlıak ve beraberindekiler, Demirciler Mahallesi’nde düzenledikleri toplantıda üreticilerle biraraya geldiler. Köy kahvesinde düzenlenen ve muhtarların büyük çoğunluğunun da katıldığı bilgilendirme toplantısında; incir ağaçlarında ve iğleklerde görülen hastalık ve zararlılara karşı (ekşilik böceği, kırmızı örümcek ve buna benzer hastalıklar) ve iğlekleme döneminde dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili bilgiler verildi.

Çalışmaları hakkında Gazete NAZİLLİ’ye konuşan Başkan Anlıak, incir üreticilerinin her daim yanlarında ve destekçileri olduğunu belirterek, “Bilgilendirme toplantılarımızı, dört kola bölünen Nazillimizin her köşesinde hasat dönemine kadar sürdüreceğiz. Çiftçilerimiz, tüm sorunlarında zaman mefhumu gözetmeksizin her an, her konu için bizlere ulaşabilirler. Ayrıca kuru incirin geleceğiyle ilgili de bir toplantı hazırlığımız var.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
NZO, hastalık ve zararlılara karşı çiftçileri bilgilendirdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin