NFL öğrencisi Bağdagül Özkan, Dünya 2’ncisi oldu!

Polonya’da düzenlenen Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası’na katılan Nazilli Fen Lisesi (NFL) 11. Sınıf Öğrencisi Bağdagül Özkan, 14 madalya ile Dünya Şampiyonu olan Türk Milli Klavye Takımımıza, Dünya 2’ncisi ve Dünya 3’üncüsü olarak 2 madalya ile katkıda bulundu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler (BM)’e bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından düzenlenen 54. INTERSTENO Kongre ve Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası, Polonya’nın Katowice şehrinde 29 ülkenin katılımıyla yapıldı.

24 kategoride toplam 14 madalya kazanarak takım halinde ‘Dünya Şampiyonu’ olan Türk Milli Klavye Takımımızda, Nazillili bir isim de vardı; Bağdagül Özkan…

Nazilli Fen Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi olan Bağdagül Özkan, şampiyonada; ‘Anadilde Deşifre’ yarışmasında Dünya 2.’si, ‘Çoklu Diller’ yarışmasında Dünya 3.’sü ve ‘Canlı Ses Deşifre’ yarışmasında Dünya 5.’si olarak iki madalya kazandı.

Özkan; kendisine Dünya 2.’liğini getiren yarışmada 10 dakikada brüt 6 bin 381 vuruş ve Dünya 3.’lüğünü getiren yarışmada 17 dilde 63 bin 952 vuruş yaparken, Dünya 5.’liğini getiren yarışmada ise 3 dakikada 205 hece yazdı.

BAKAN TEKİN, DÜNYA ŞAMPİYONLARINI KABUL ETTİ

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bilgisayar Klavye Olimpiyatları’nda dünya şampiyonu olan Türk Millî Bilgisayar Klavye Takımı’nı kabul etti. Bakan Tekin, büyük çoğunluğu ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan takımdaki öğrencileri şampiyonada gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik etti.

Tekin, F klavye kullanımının yaygınlaşması için MEB’de müsteşarlık yaptığı dönemde birçok projeye destek verdiklerini hatırlatarak yine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türkiye Temsilcisi ve Türk Grubu Başkanı Seçkin Köse, düzenlenen şampiyona ve çocukların bu kapsamda aldıkları eğitimle ilgili Bakan Yusuf Tekin’e bilgi verdi. Türkçe’ye en uygun klavyenin F klavye olduğunu ifade eden Köse, F klavyenin yaygınlaşması için işbirliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Bakan Tekin, görüşmenin sonunda takımdaki öğrencileri tebrik ederken öğrenciler de kendilerini kabul ettiği için Bakan Tekin’e teşekkürlerini sundu.

“BİZLERE BÜYÜK BİR GURUR YAŞATTI”

Öğrencisi Bağdagül Özkan’ı sosyal medya hesabından tebrik eden NFL Müdürü Ali Çomruk, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Polonya’da düzenlenen INTERSTENO 2024 Dünya Bilgisayar Şampiyonası’nda Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı’nda yer alan 11. Sınıf Öğrencimiz Bağdagül Özkan; Anadilde, Çoklu Dillerde ve Canlı Ses Deşifre yarışmalarında sırasıyla; Dünya 2.si, Dünya 3.sü ve Dünya 5.si olarak bizlere büyük bir gurur yaşattı. Takım halinde Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımımız Dünya Şampiyonu olmuştur. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin de öğrencimizi ve Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımı’nı makamında kabul ettiler. Öğrencimizi, ailesini ve tüm takım arkadaşlarını, yöneticilerini NFL Ailesi olarak tebrik ediyoruz… NFL her yerde…”

TÜRK MİLLİ TAKIMI, YURDA 20 MADALYA İLE DÖNDÜ!

Türk Milli Klavye Takımımızın şampiyonada 24 kategoride 14 madalya kazanmasının yanısıra Çekya’da düzenlenen ZAV yarışında da kazanılan madalyalarla birlikte, yurda 20 madalya ile döndü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
NFL öğrencisi Bağdagül Özkan, Dünya 2’ncisi oldu!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin