‘Nazilli’nin Kızları’ 80 yıl sonra ilk defa sahnede!

İlhan Öden tarafından derlenen 'Nazilli'nin Kızları' isimli eser, 80 yıl sonra ilk defa Nazilli Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından Bahar Konseri'nde canlı performansla icra edildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazilli Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, muhteşem Bahar Konseri ile izleyenleri coşturdu. Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen konsere; Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri Gürel Çırpanlı ile Erhan Algan, CHP Nazilli ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sunuculuğunu Yücel Bildiren’in,  şefliğini ise Orhan Yeşiltepe’nin yaptığı konserde, korist ve solistler çeşitli yörelere ait birbirinden güzel toplamda 24 türküyü misafirleri için seslendirdi.

Sanatseverler tarafından sık sık ayakta alkışlanan ve görsel şovların da yer aldığı konserin finalinde, Nazilli Sümerbanklılar Derneği kurucu eski Başkanı İlhan Öden tarafından derlenen ‘Nazilli’nin Kızları’ türküsü seslendirildi. 80 yıl sonra ilk defa canlı olarak okunan eser, solist Adem Akkaya’nın muhteşem yorumu ile hayat buldu.

Program sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Yılmaz, önemli bir toplantısı dolayısıyla konsere katılamayan Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik’in saygı ve sevgilerini iletti. Yılmaz, şunları söyledi: “Bu gece çok güzel bir gece yaşadık. Bu nedenle Koro Şefi Orhan Yeşiltepe’ye, koro üyelerine, saz arkadaşlarına sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca bu konsere önemli katkı sağlayan Av. Yücel Bildiren’e, belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah nice konserlerde sağlıkla hep birlikte olmayı diliyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Nazilli’nin Kızları’ 80 yıl sonra ilk defa sahnede!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin