Nazilli HEM, hijyen eğitimleri verecek!

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile OPET Petrolcülük A.Ş.’nin paydaşları olduğu ‘İşimiz Temiz’ projesi kapsamında, Halk Eğitim Merkezleri’nde hijyen eğitimleri verilecek. Bu kapsamda bir duyuru yayınlayan Nazilli HEM, başvuruların bizzat kuruma yapılacağını açıkladı. Konu ile ilgili Gazete NAZİLLİ'ye açıklamalarda bulunan Güler Kurudere Akbaş, projenin hem işletmelere hem de bireylere büyük avantajlar sunduğunu söyledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toplum sağlığının korunması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitimi almış sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi konularının, kamu kurum ve kuruluşlarının temel görev ve sorumluluğunda olmasından hareketle yola çıkılarak oluşturulan ‘İşimiz Temiz’ projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezleri’nde, hijyen eğitimleri verilecek.

Nazilli HEM de, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu ile OPET Petrolcülük A.Ş.’nin paydaşları olduğu proje kapsamında, hijyen eğitimleri verileceğini duyurdu. Başvurular bizzat Nazilli HEM’e yapılacak.

İŞLETMELER DE KATILABİLİR, KİŞİLER DE…

Konu hakkında Gazete NAZİLLİ’ye açıklamalarda bulunan TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Kurulu Başkanı Güler Kurudere Akbaş, şunları söyledi: “İşimiz Temiz Projesi kapsamında, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı halk eğitimi merkezlerinde, hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren mikro işletme sahiplerine, çalışanlarına ve tüm bireylere temizlik ve hijyen konularında eğitimler verilerek işletmelerin ve çalışanların kapasitelerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda Hijyen Eğitimleri; aralarında Aydın’ın da bulunduğu 20 ilde, yiyecek-içecek, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki mikro işletmeler başta olmak üzere hijyen normlarını yükseltmek isteyen diğer işletme sahipleri, çalışanları ve tüm bireylere ücretsiz olarak sunulacak.
Proje ile İşletmelere; MEB onaylı Başarı Belgesi, İşimiz Temiz Belgesi, İşimiz Temiz Etiketi, Temizlik Adımları Posteri, Temizlik Takip Çizelgesi, Tuvaletleri Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Posteri, El Yıkama Posteri, Kontrol Çizelgesi, Manifesto Posteri, Mikro İşletmeler için Sürdürülebilir Yönetim Eğitimi ve OPET avantajları sunuluyor.
Proje eğitimini tamamlayan bireyler ise; MEB onaylı Başarı Belgesi, Avrupa’da geçerli Europass sertifika eki ve Çıraklık yerine doğrudan Kalfalık sınavına girme imkânı gibi avantajlardan yararlanabilecek, kazandığı belgeler ile iş dünyasında bir adım öne çıkacaklardır.”

PROJENİN ÇIKIŞ NOKTASI VE AMACI

Küresel olarak mücadele ettiğimiz salgın ile hijyen kavramı hayatımızda çok daha önemli bir konu haline gelmiş ve hijyenin her ortam için gerekliliğini bir kez daha ortaya koymuştur. Hijyen, büyük – küçük tüm toplu yaşam alanlarında işyeri ve çalışan güvenliği açısından öncelikli bir konu olarak ele alınmalıdır. Buradan hareketle oluşturulan İşimiz Temiz Projesi ile yiyecek-içecek, konaklama ve ulaşım sektörlerinde hizmet veren mikro işletme sahibi ve çalışanlarının temizlik ve hijyen programları aracılığıyla bilgi ve farkındalık düzeylerinin artırılması, böylece işletmelerin daha güvenli ve hijyenik olması amaçlanmıştır. 2021 yılında pilot olarak seçilen Antalya, İzmir ve Muğla illerinde başlayan İşimiz Temiz Projesi, Adıyaman, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya, Mersin, Nevşehir, Samsun ve Şanlıurfa illerin eklenmesiyle yirmi ilde yürütülmektedir. Projenin daha sonraki yıllarda tüm Türkiye’de gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nazilli HEM, hijyen eğitimleri verecek!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin