Nazilli ESKKK’nden bir ahilik geleneği: ‘Aşure Hayrı’

Kooperatif binası önünde düzenlediği ‘Aşure Hayrı’ ile Muharrem ayının bereketini vatandaşlarla paylaşan Nazilli ESKKK Başkanı Dursun Öztunç, bir ahilik geleneği olan 'Aşure Hayrı'nı yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

featured
rbt
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK), gelenekselleşen ‘Aşure Hayrı’nı bu Muharrem ayında da sürdürdü.

ESKKK’nın düzenlediği ‘Aşure Hayrı’na; Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Altıntaş Mahallesi Muhtarı Bahar Kara, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammet Künkçü, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, CHP Nazilli İlçe Başkanı Av. Sema Aslıhan Ökmen, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Volkan Beyazıt, MHP Nazilli İlçe Başkanı Hasan Eren, Memleket Partisi Nazilli İlçe Başkanı Ali Çetinkaya, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Hasan Akol, Nazilli Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Özmen, önceki dönem Nazilli Belediye Başkanı Av. Kürşat Engin Özcan, S.S. 65 No’lu Şehiriçi Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Süleyman Demirtaş, siyasi partilerin yönetim kurulu üyeleri, daire müdürleri, banka temsilcileri, oda başkanları, stk temsilcileri, esnaflar, ESKKK yönetimi ile üyeleri ve Nazillili vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık 3 bin kişilik aşurenin dağıtımı için ESKKK Başkanı Dursun Öztunç, misafirleri ile birlikte kazanların başına geçtiler. Cuma namazı sonrası gerçekleşen ve büyük ilgi gören ‘Aşure Hayrı’na çevre esnaf ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

AHİLİK GELENEĞİNİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ

‘Aşure Hayrı’ dağıtımının ardından görüşlerini aldığımız Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Dursun Öztunç, “Aşure hayrı ahilik geleneğidir; yaklaşık 1200’lü yıllardan bugüne geliyor. Bu mübarek ayın yüzü suyu hürmetine, her yıl elimizden geldiği kadar ortaklarımızla ve çevre esnafımızın katkılarıyla beraber imece usulü hayrımızı yapmaya çalışıyoruz. Allah razı olsun, çok güzel oldu. Bu bir gelenektir. Bizler de bu ahilik geleneğini yürütebilmek için bu tür etkinliklerimizi devam ettiriyoruz.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nazilli ESKKK’nden bir ahilik geleneği: ‘Aşure Hayrı’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin