Nazilli böyle ‘Kurtuluş’ coşkusu görmedi!

Nazilli, Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102. Yıldönümünü gün boyu süren etkinliklerle kutladı ve akşamını da Haluk Levent konseri ile taçlandırdı. Havai fişeklerin aydınlattığı gecede Nazillililer kurtuluş coşkusunu doya doya yaşadı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabah 08:00’da 5 pare top atışıyla başlayan 5 Eylül Nazilli’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102. Yıldönümü etkinliklerinin akşamında Nazillililer Haluk Levent konseri ile coştu. Her yaştan Nazillililerin ve çevre ilçelerden gelen vatandaşların büyük ilgi gösterdiği konser gecesini havai fişekler aydınlattı. Birbiri ardına atılan rengarenk havai fişeklerin görselleri ve patlama sesleri ilçenin dört bir yanında yankılandı.

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı konserde Haluk Levent, küçük büyük her yaştan insanın hafızasına kazınmış şarkılarıyla Nazillililere unutulmayacak coşku dolu bir gece yaşattı.

Konser boyunca hem kendisine ait olan hem de diğer sanatçıların dillere pelesenk olmuş; Uçak Yaparım, Ben Bu Gece Ölmezsem, Düşler Sokağı, Dağlar, Kaçış, Sevenler Ağlarmış, Yollarda Bulurum Seni, Düşler Sokağı, Estarabim, Islak Islak, Dillirga ve Elfida gibi şarkıları seslendiren sanatçıya Nazillililer hep bir ağızdan eşlik ettiler. Kerimoğlu türküsünü söylerken ‘Zeybek’ de oynayan Haluk Levent’in performansı coşkuyu adeta ikiye katladı.

“Politikacılara uymayın. Birlik-beraberlik içinde olun. İyi insan olun.” mesajıyla büyük alkış alan Haluk Levent, konserini İzmir Marşı ile noktaladı.

KİMSE BİRLİK-BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAYACAK!

Konser öncesi sahneye çıkarak coşkulu kalabalığa seslenen Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Nazillililerin 5 Eylül’ünü kutlayıp, 5 Eylül’ün sıradan bir gün olmadığını dile getirdi. Başkan Tetik, şunları söyledi…

“5 Eylül, geçmişi 30 Ağustos’tan gelen Başkomutanımız, Büyük önderimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün Afyon’da Kocatepe’de verdiği emirle bir ateş oluşturarak, o ateşle düşmanı yaka yaka 9 Eylül’de İzmir’e döktü. İşte 5 Eylül’de, burada Nazillimizde, efelerimizle, askerlerimizle, kadınlarımızla, çocuklarımızla, hep beraber bu vatanı kurtardık, buradan düşmanı gönderdik. Bu ruh kuvayımilliye ruhudur. Bu ruh bağımsızlıktır, özgürlüktür. Bu ruh laik, demokratik, hukuk devletini oluşturma ruhudur. Bu ruh, Atatürk’ün yoludur. Nazillililerimizle birlikte, Atatürkümüzün yolunda, Büyük Önderimizin yolunda, onun kurduğu Cumhuriyeti, 5 Eylül’de olduğu gibi bugünden sonra da hep beraber koruyacağız, bekçisi olacağız. Hiç kimse birlik-beraberliğimizi yıkamayacak, bozamayacak. Biz bağımsız, özgür bir ülke olarak yaşamaya devam edeceğiz.
Sizler buraya, bu mutlu günümüzü kutlamak için geldiniz. Dolayısıyla bugün burada hep beraber coşkuyla, ellerimiz çatlayıncaya kadar alkışlarla eğlenerek, sanatçımıza eşlik ederek, bugünümüzü kutlayacağız. Ve size söz veriyorum; bu bir başlangıç. Bundan sonra bu ruh Nazilli’nin her tarafına yayılacak.”

Başkan Tetik, konseri dolayısıyla Haluk Levent’e teşekkür ederek, Nazilli’nin yöresel ürünlerinden oluşan ‘Uzun Yaşam Sepeti’ ve 1937’de Sümerbank’ın açılışı dolayısıyla kente gelen Atatürk’ün kahve içtiği fincanın replikasını hediye etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nazilli böyle ‘Kurtuluş’ coşkusu görmedi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin