Nazilli Belediye Zabıtası’ndan hassas denetim!

Nazilli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar yerlerinde sürdürdüğü denetimlerde pazar esnafının kullandığı tartı aletlerinin hassasiyetini ve doğruluğunu kontrol etti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hem tüketicilerin hem de satıcıların haklarını korumak amacıyla pazar yerlerinde denetimlerini sıklaştıran Nazilli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri; yaptığı çalışmalarla tartı aletlerinin yasal standartlara uygun olup olmadığını inceledi.

Adil bir alışveriş ortamı oluşturmak ve tüm esnafın yasal çerçeveler içinde faaliyet göstermesini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalarda, vatandaşların alışveriş yaparken karşılaşabilecekleri olası sorunlar konusunda dikkatli olmaları ve herhangi bir haksızlık durumunda zabıta ekiplerine başvurmaları konusunda uyarıldı. Zabıta ekipleri, pazar esnafına, tartı aletlerinin düzenli olarak kalibre edilmesi ve bakımının yapılması gerektiği konusunda bilgilendirmelerde de bulundu.

“PAZAR ALIŞVERİŞLERİNDE ŞEFFAFLIK VE GÜVENİ AMAÇLIYORUZ”

Esnafın yasal yükümlülüklerini yerine getirmesinin desteklenmesi, toplumda adil ve dürüst bir alışveriş kültürünün yaygınlaşması ve ticari düzenin korunması amacıyla yapılan denetimlerin, hazırlanan program çerçevesinde devam edeceğini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik; “Yanlış ölçüm uygulamaları, hem haksız kazanç sağlanmasına hem de tüketicilerin mağduriyetine yol açabilir. Bu yüzden, düzenli olarak yaptığımız denetimlerle, pazar alışverişlerinde şeffaflık ve güven sağlanmasını amaçlıyoruz. Bu noktada Nazillimizde esnaflık yapan pazarcılarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalarda kasıtlı olarak yapılan herhangi bir durumla karşılaşmadık.” diye konuştu.

Nazilli Belediyesi’nin tartı denetim uygulamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, çalışmaların devam ettirilmesi talebinde bulunarak zabıta ekiplerine teşekkür ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nazilli Belediye Zabıtası’ndan hassas denetim!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin