Nazilli Tiyatro Şenliği, perdeleri açtı

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Cumhuriyetin 100. Yılına özel hazırladığı 23 projeden biri olan ‘Tiyatro Şenliği’, Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle start aldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazilli Tiyatro Şenliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği açılış programıyla Nazillililere ‘merhaba’ dedi. Açılışa; İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, kurum amirleri, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

GENÇLERİMİZİN HEM SANATSAL, HEM KİŞİSEL GELİŞİMLERİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ!

Açılış dolayısıyla bir konuşma yapan Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, insanı, yaşamı ve toplumu görsel olarak anlatan tiyatronun verdiği mesajlarla eğitim aracı olarak da kullanıldığını ifade etti. Şimşek, şunları söyledi: “Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023’te 23 Projeyi uygulamaya koyduk. Bu projelerden biri de geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Nazilli Tiyatro Festivali’dir. Geçtiğimiz yıl okullarımızın hazırladığı 17 tiyatro oyunu yaklaşık 6 bin izleyiciyle buluştu. Bu yılki etkinliğimizde daha fazla izleyiciye ulaşmayı hedeflemekteyiz.

Bu çalışmalar neticesinde milli değerlerimizi ön planda tutan eserler ile toplumun gelenekleri ve göreneklerinin yaşatılması sağlanacaktır. Bu çalışmalarla gençlerimizin hem sanatsal hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflemekteyiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözü tiyatronun ve sanatın hayatımızdaki yerini ve gerekliliğini çok güzel bir şekilde ifade etmektedir.

Bu duygu ve düşünceler ile tüm tiyatro sanatçılarımızın ve tiyatroya gönül veren vatandaşlarımızın 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”

Açılışın ardından Tiyatro Şenliği’nin ilk oyunu olan Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı “Makif Tv Dijital” oyunu sergilendi. 25 Mart – 24 Nisan tarihleri arasında Belediye Tiyatro Salonu’nda misafirlerini ağırlayacak olan Tiyatro Şenliği’nde 14 oyun sergilenecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nazilli Tiyatro Şenliği, perdeleri açtı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin