Müzeler Haftası’nda ‘Etnografya Müzesi’ne ziyaretçi akını!

Nazilli'nin tarihi ve kültürü açısından önemli bir yere sahip Nazilli Belediyesi Özel Etnografya Müzesi, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası'nda 10 binden fazla ziyaretçi ağırladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuvayımilliye kahramanlarından Demirci Mehmet Efe tarafından 1930 yılında otel olarak inşa ettirilen, 1952 yılında Ankara Palas Oteli olarak kullanılan ve 2010 yılında restore edilerek müze halini alan bina, bugün Nazilli Belediyesi Özel Etnografya Müzesi olarak hizmet veriyor. Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden ünlü Yazar Yusuf Atılgan’ın romanından uyarlanan Anayurt Oteli’nin çekildiği ve inşasının ardından bir dönem vergi dairesi, karakol ve konut olarak kullanılan müze, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası’nda ziyaretçi akınına uğradı.

KIYMETLİ ESERLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR! 

Şehirlerin kimliğinin korunması ve tarihin yaşatılması için müzelerin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik; “Öncelikle bu önemli haftada özellikle öğrencilerimizin tarihe tanıklık etmesi için müzemize gezi düzenleyen öğretmenlerimize teşekkür etmek istiyorum. Çünkü tarihin anlatılması kadar yerinde görülmesi de çok önemli. Nazillimizin en önemli noktalarından biri olan Etnografya Müzemiz birbirinden kıymetli eserlere ev sahipliği yapıyor. Milli Mücadele Dönemi’nin eserleri ile Sümerbank Basma Fabrikası’na ait basmaların yer aldığı müzemizin daha da zenginleşmesi için yüzlerce eser bağışlandı. Bu noktada büyük bir duyarlılık örneği gösteren halkımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bizler, tarihimizin korunması, zenginleştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde aktarılması için çalışacağız.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Müzeler Haftası’nda ‘Etnografya Müzesi’ne ziyaretçi akını!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin