“Mücadelemizi sahada verdik. Şike sözkonusu değildir!”

Ankara'dan 0-0 beraberlikle dönerek aldığı 1 puanla ligde kalmayı garantileyen Nazilli Belediyespor'a şike suçlaması... CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın açıklamaları ve maçın istatistiklerinin basında yer alması üzerine TFF, maçın inceleneceğini açıklarken, Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Şahin Kaya da, mücadelelerini sahada verdiklerini ifade ederek şikenin söz konusu olmadığını açıkladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Nazilli Belediyespor, 37. hafta maçında Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı’nda karşılaştığı Ankaraspor’la 0-0 beraber kalarak ligde kalmayı garantiledi.

Ancak maçın ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, maçın istatistiklerine bakıldığında Ankaraspor-Nazillispor maçı için kulüplerin beraberlik sonucu üzerinde uzlaşarak sahaya çıktıklarını iddia ederek, 0-0’lık sonuçla Zonguldak Kömürspor’un küme düşürüldüğünü söyledi. Yavuzyılmaz, maçın mutlaka incelemeye alınması gerektiğini dile getirdi.

TFF İNCELEME BAŞLATTI! 

Ortaya atılan iddialar ve maçın istatistiklerinden yola çıkan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) harekete geçti. TFF Hukuk Kurulu, yapacağı incelemede iddiaları doğrular nitelikte bulgulara ulaşırsa dosya Etik Kurulu’na sevk edilecek ve yasal süreç başlayacak.

MÜCADELEMİZİ SAHADA VERDİK. ŞİKE SÖZKONUSU DEĞİLDİR! 

Yaşananların ardından açıklamalarda bulunan Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Şahin Kaya, şikenin sözkonusu olmadığını belirterek, zorlu ve ligin son maçı olan Ankaraspor deplasmanında sahada mücadelelerini verdiklerini söyledi. 

Başkan Kaya, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Nazilli’den bizimle birlikte takımlarını desteklemek üzere Ankara’ya gelen taraftarlarımız da sahada maçın bitimine kadar takımlarını 90 dakika boyunca desteklediler. Oyuncularımız karşılaşmanın ilk yarısında iyi mücadele ettiler. Defansımız ve kalecimiz gol yememek için büyük çaba sarf ettiler. Golcülerimiz de ligde kalabilmek ve işi şansa bırakmamak için rakip kalede gol aradılar. Karşılaşmada kesinlikle şike olayı yoktur. Bize ligde kalabilmemiz için zaten tek puan yetiyordu. Oyuncularımız zorlu Ankaraspor deplasmanında berabere kalıp tek puan alarak ligde kalmayı başardılar. Ben bunun için de tüm oyuncularımızı ve teknik heyetimizi kutluyorum ve tebrik ediyorum. Alınan ve ligde kalmamızı sağlayan tek puanı da Nazilli’den Ankara’ya kadar gelerek takımlarını 90 dakika boyunca destekleyen taraftarlarımıza armağan ediyorum.”

2 TAKIMIN RİSKE GİRMEMESİ ÇOK NORMAL!

“Daha önce 2000-2001 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray Strum Graz maçında da oldu. 1 puanın yettiği yerde 2 takımın da riske girmemesi ve top çevirmesi çok normal. Maçta şut olmadığına ilişkin istatistik paylaşılıyor. Vanspor’un 6-1 biten maçında istatistiklerin hepsi sıfır. Bu platformlarda 2. ve 3. liglerin istatistikleri yapılmıyor.”

ZONGULDAK BAŞARISIZLIĞINI ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR!

“Biz 2 milyon 300 bin TL para için 3 puanımızı sildirdik. Zonguldak ise 800 bin TL para için 3 puanını sildirdi. 3 puanları silinmeseydi bugün ligde kalacaklardı. Kendi başarısızlıklarını, örtmek için Ankaraspor ile şike yaptığımız söyleniyor. Buna kesinlikle katılmıyoruz, kınıyoruz da! Bizim kimseyle şike pazarlığımız söz konusu olamaz. Zonguldak taraftarı hatayı kendi yönetiminde arasınlar. ”

BİZİM ŞİKE YAPACAK PARAMIZ YOK!

“Bizim şike yapacak paramız da yok. Bunu bütün kamuoyu biliyor. Çok cüzi miktarlara takım kurmuş bir yönetimiz. Bu algılara kimsenin itibar edeceğini düşünmüyorum. İki takımın da riske girmemesi çok normal. 25. dakikada Serhat Aslan kardeşimizin çapraz bağları koptu. Madem bu kadar şey bir maçtı, benim kardeşimin neden çaprazları koptu?”

NAZİLLİSPOR AĞIR TAŞTIR, ALTINDA KALIRLAR!

“Son dakikada ikili mücadele esnasında Tibet’in ağzından küfür çıkıyor. Ankarasporlu futbolcuların tepkisi ağzından çıkan küfre. Tibet de o küfrü pozisyon icabı yaptığını söyledi. ‘Ben özrümü diledim, konuyu kapattık’ dedi. Orada bir diğer oyuncu da arkadaşımız sakat, neden dışarı atmadınız diye tepki gösteriyor. Buralardan bir şey tutturamazlar. Biz anlımızın akıyla bu sezonu bitirdik. Nazillispor büyük camiadır. İlçe takımı olabiliriz, onlar il takımı olabilir, lobisi siyaseten daha kuvvetli olabilir ama Nazillispor ağır taştır altında kalırlar.”

ZONGULDAK TEŞVİK GÖNDERİRKEN BİZ ÇIKIP İSYAN ETMEDİK!

“Karacabey maçında bildiğiniz doğrandık. Biz de orada çıkıp Zonguldak yönetimi şike yapıyor, teşvik gönderiyor, bu yüzden yeniliyoruz diyerek isyan edebilirdik. Ama hiçbir bahaneye sığınmadık. Direkt rakipleri Serik Belediyespor’du, yenselerdi hiçbir sorun kalmayacaktı. Bu olan, Zonguldak Kömürspor yönetiminin başarısızlığıdır.”

İSTEDİKLERİ KADAR ARAŞTIRABİLİRLER!

“3 sezon önceki Darıca Gençlerbirliği-Kızılcabölükspor maçı… Darıca başkanı şike yaptığını itiraf etti. Federasyon o dönemde de bununla alakalı soruşturma başlattı. Her şey açık ve ortadayken Darıca’ya hiçbir ceza verilmedi. Kızılcabölükspor da düştüğüyle kaldı. Alenen yapılmış bir şike varken hiçbir şey olmamış, bizim şikeye teşebbüsümüz dahi olmamış. Bunlardan bir şey çıkacağını düşünmüyoruz. İstedikleri kadar araştırabilirler. Bizim kimseyle ne bir para trafiği ne de bir görüşmemiz olmuştur.”


0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Mücadelemizi sahada verdik. Şike sözkonusu değildir!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin