KOSGEB’den Aydınlı 10 girişimciye 1’er milyon TL ‘İş Geliştirme Desteği’

“Girişimciler Geleceği Bugünden Planlıyor” mottosuyla düzenlenen ‘KOSGEB Denizli, Aydın, Muğla İş Fikri Teklif Çağrısı Girişimcilik Sertifika ve Denizli İş Planı Ödül Töreni’nde başvuruları kabul edilerek desteklenmeye layık görülen 27 girişimciye 1’er milyon TL'lik iş geliştirme desteği dağıtıldı. Söz konusu destekten yararlanan Aydınlı 10 girişimciden 8’inin Aydın Merkez’den, 2’sinin ise Aydın Nazilli’den olduğu öğrenildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB); Denizli, Aydın, Muğla İş Fikri Teklif Çağrısı Girişimcilik Sertifika ve Denizli İş Planı Ödül Töreni, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Melek Sözkesen Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Denizli Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, KOSGEB Başkan Yardımcısı Bilal Kendirci, KOSGEB Denizli Müdürü Dr. Aziz Acar, KOSGEB Aydın Müdürü Sadullah Dülger, KOSGEB Muğla Müdür Vekili Berkay Çetin Oral, Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Gökhan Maraş, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen Kartay, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar ve STK temsilcilerinin katıldığı törende, söz konusu illerden başvuruları kabul edilerek desteklenmeye layık görülen 27 girişimciye toplamda 27 milyon TL’lik iş geliştirme desteği dağıtıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılışında konuşan AYSO Başkanı Maraş,  KOSGEB’in, Muğla, Denizli ve Aydın Ticaret ve Sanayi Odaları ile imzaladığı protokol çerçevesinde, Güney Ege Bölgesindeki 27 girişimci, “İleri Girişimci Destek Programı İş Fikri Teklif Çağrısı” kapsamında ödüllendirilip, girişimcilik sertifikalarının verileceğini söyledi.

Denizli, Aydın ve Muğla illerinde hayata geçirilen projelerin, bölgenin ekonomik dinamizmini artıracağını ve yeni iş olanakları yaratacağını ifade eden Maraş, şunları söyledi: “KOSGEB’in bu çağrısıyla, girişimcilerimizin iş fikirlerini hayata geçirmeleri için sağladığı destekler, ekonomik kalkınmamızın temel taşlarından biridir. Bugün burada, bu desteklerden faydalanarak projelerini başarıyla tamamlayan girişimcilerimizi kutlarken, onların azim ve kararlılıklarının geleceğimiz için ne kadar değerli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Özellikle Aydın’da girişimciliğini yatırıma dönüştürecek 10 arkadaşımızın proje konularının, genelde gıda işleme üzerine, katma değeri yüksek ve ileride ihracatımızı da destekleyecek projeler olduğunu görüyoruz. Hatta kısa zamanda işlerini geliştirip, sanayi odamıza da üye olabileceklerini düşünüyorum.”

GİRİŞİMCİLERİMİZİN YANINDAYIZ!

Girişimcilik yolunda atılan adımların ne kadar zorlu olduğunu bildiklerinin altını çizen Maraş, bu zorlukları aşarak projelerini başarıyla tamamlayan tüm girişimcileri tebrik etti. Maraş, “Sizler, sadece kendi işletmelerinizi değil, aynı zamanda bölgemizin ekonomik potansiyelini de yükselttiniz. Sizlerin başarıları, diğer girişimcilerimize de ilham kaynağı olacak ve yeni girişimcilerin cesaretle bu yola çıkmalarını sağlayacaktır. AYSO olarak, bizler de girişimcilerimizin her zaman yanındayız. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve kaynakları sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz. Başarılı projeleriyle burada olan girişimcilerimizi yürekten kutluyor, hepinize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından projeleri kabul edilen 27 girişimciye ödüllerinin takdim edildiği törende, projelerini Aydın’da gerçekleştirecek olan girişimciler ödüllerini AYSO Başkanı Gökhan Maraş’ın elinden aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KOSGEB’den Aydınlı 10 girişimciye 1’er milyon TL ‘İş Geliştirme Desteği’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin