Kocakesik Mahallesi Camii dualarla açıldı

Hayırseverler ve cami derneği tarafından 3 yıl önce temeli atılan Kocakesik Mahallesi Camii dualarla ibadete açıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocakesik Mahallesi Camii, hayırseverlerin ve cami derneğinin katkılarıyla tamamlanarak hizmete girdi. Yaklaşık 3 yıl önce temeli atılan ve aynı anda 400 kişinin ibadet edebileceği caminin açılışına; Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş, Nazilli İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli İlçe Müftüsü Selami Bayrakçı, mahalle muhtarları, Nazilli belediye başkan adayları, siyasi parti ilçe başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Nazilli İlçe Müftüsü Selami Bayrakçı’nın yaptığı duanın ardından ilçe protokolünün açılış kurdelesini kesmesiyle ilk cemaatini bir Cuma Namazı’nda ağırlayan cami, mimarisi ve işçiliği ile hayran bıraktı.

Açılışta konuşan İl Müftüsü Hasan Güneş, müminlerin beş vakit bir araya geldiği, bir şehrin huzuruna vesile olan, Beytullah’ın bir şubesi olan ve bugün açılışını yaptıkları Kocakesik Camii’nin Aydın’a ve mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diledi. Aynı zamanda caminin dernek başkanı da olan MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, caminin hem ilimize hem de Nazillimize hayırlı olmasını dileyerek, caminin yapımında emeği geçenlere plaket takdim etti.

Mahalle Muhtarı Metin Özen de, Alıcık’a ve projeye destek veren herkese teşekkürlerini sundu. Açılış sonrası katılımcılara keşkek ikramında bulunuldu.

NAZİLLİ’YE ÇOK GÜZEL BİR ESER KAZANDIRILDI!

Kocakesik Mahallesi Camii hakkında merak edilenleri, Nazilli İlçe Müftüsü Selami Bayrakçı’ya sorduk. Cemaatini ağırlamaya başlayan caminin Mart 2021’de temelinin atıldığı ve 2024’ün Mart ayında da açıldığını söyleyen Bayrakçı, Haluk Alıcık’ın başkanlığını yaptığı dernek marifetiyle çok büyük işler başarıldığını kaydetti. Bayrakçı, şunları söyledi: “Nazilli genelinde Kaymakam Bey’in imzasıyla bütün camilerimizden para toplayıp buraya aktardık, yanı sıra diyanetin bütçesinden de para geldi. Toplamda da 7 milyonun üzerinde bir maliyet var ama sadece cami değil tabii; tuvaleti, şadırvanı, çevre düzenlemesi, minaresi dahil. Sadece lojmanı yok ama ilerleyen günlerde bu komplekse dahil edilecek. Geçiçi namaz kılınan bir yer var muhtarlığa ait, belediyenin yani. Muhtarlık olarak da kullanılıyordu. Buradaki cami yıkılınca ortaya çıkan o alan tepelikti ve bütünüyle kaldırıldı, düzleştirildi. İşte bu alana lojman düşünülüyor. Orası da yapılınca daha güzel olacak. Herkes bir tarafından tuttu ve el birliğiyle Nazilli’ye çok güzel bir eser kazandırıldı. Vatanımıza, milletimize ve Nazillimize hayırlı olsun.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kocakesik Mahallesi Camii dualarla açıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin