Kiralama yerine ‘0’ km 14 araç satın alınacak!

Ekim ayı Meclis Oturumu’nda ek madde ile birlikte 7 gündem maddesi görüşüldü. Bu maddelerden biri olan ‘Temizlik İşleri Müdürlüğü Bünyesinde Kullanılmak Üzere Araç Alımı İşi’ görüşmesinde Meclis Üyelerini bilgilendiren Başkan Tetik, toplam 14 araç için kira ödemek yerine, İller Bankası’ndan alınacak krediyle Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) araç satın alınacağını söyledi. Gündem maddesi, tüm partilerin oy birliğiyle kabul edildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazilli Belediye Meclisi Ekim 2024 Dönemi Olağan Toplantısı 1. Oturumu, Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik başkanlığında yapıldı.

AK Partili Meclis Üyeleri Taner Sayın ve Sevgül Batur ile CHP’li Meclis Üyeleri Serkan Sevim ve Avni Yeloğlu’nun mazeretleri dolayısıyla katılmadıkları toplantıda, ek madde ile birlikte toplam 7 madde görüşüldü.

Gündemin ilk iki maddesi olan, ‘2025 Yılı Gelir Tarifesinin Görüşülmesi’ ve ‘2025 Yılı Bütçesinin Görüşülmesi’, oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

Gündemin 3. maddesinde yer alan, ‘Temizlik İşleri Müdürlüğü Bünyesinde Kullanılmak Üzere Araç Alımı İşi’ görüşmesi öncesi konu hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Tetik, araçların aylık kiralama bedelinin yaklaşık 1 milyon 766 bin TL. olduğunu hatırlatarak yeni araç satın alma yoluna gidileceğini söyledi. Bilgilendirme sonrası söz konusu gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

KİRALAMA YERİNE 14 ARAÇ SATIN ALINACAK

Oylama sonrası tüm meclis üyelerinin oy birliğiyle kente 14 yeni araç kazandırdığını söyleyen Tetik, desteklerinden dolayı meclis üyelerini tebrik etti. Kabul edilen madde ile 14 yeni aracın alımı için Başkan Tetik’e İller Bankası’ndan 35 milyon TL kredi çekme yetkisi verilmiş oldu. Kredi faizini %4’ün altına çekmeyi düşündüklerini söyleyen Tetik. 24 ya da 36 ay şıklarının gündemde olduğunu söyledi.

UĞUR, 5 MOTOSİKLET HİBE ETTİ

Bir diğer gündem maddesi olan; ‘Uğur Motorlu Araçlar A.Ş. Tarafından Belediyemize Şartsız Hibe Edilen 5 Adet Motosikletin Kabul Edilmesi’ görüşülerek, motosikletlere plaka çıkarılması için yetki alındı.

Hizmet için tüm iş insanlarına Nazilli Belediyesi’ne bağış yapmaları çağrısında bulunan Tetik, “Bu bağışları hizmet için kullanacağız. Bunun arkasının geleceğini düşünüyorum. Görüşmelere başlayacağım. Yapılacak çok iş var. nazilli’ye herkesin bir şey yapması lazım. Nazilli Belediyesi küçük şeylerle mi uğraşıyor demeyin. Damlaya damlaya göl olacak. Tüm kuruluşların ilgisini bekliyorum.” dedi.

“20 BİN LİRALIK YERDE 2 BİN TL’YE OTURUYOR. BU ADALET Mİ?”

Gündemde yer alan ‘02/02/2021 tarih ve 40 Sayılı Meclis Kararı ile Belirlenen Fiyat ve Fasıllarda Değişiklik Olması Sebebiyle Meclis Kararının Revize Edilmesi’ maddesinin görüşmesi sonrasında Cumhur İttifakı adına söz alan Meclis Üyesi Serkan Aksoy, belediye dükkanları için yapılacak yeni kiralama ihalesinde fahiş bedellerin olmaması gerektiğini ifade ederek, “Bu tarz ihalelerle işin içinden çıkılamayacak durumlar olabilir. Kararınız hukuka uygundur. Her hukuksal karar adil olmayabilir. Kararınızı yeniden gözden geçirmenizi talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Aksoy’un eleştirisine cevap veren Başkan Tetik, muadili 20 bin TL olan yerde 2 bin TL’ye kiracı olduğunu belirterek, “bu adalet midir?” diye sordu. Tetik, “Bu yerler için ihaleye çıkacağız. Onlar da haklı, 25 senedir orada. Oradaki esnaflar da birbirinden çekiniyor. Yasal olarak ihaleye çıkmaktan başka şans yok. Bir orta yol bulmak için çalışıyoruz. Bu ekonomide esnafı zorda bırakmamak için her türlü alternatifi düşünüyoruz. 25 yılın sonunda 2 bin TL’ye oturana %50 zam yapsanız 3 bin TL yapıyor ama yeni girene zam yaparsanız 30 bin TL olur. Bu yöntemleri bulmak için uğraşıyoruz. Ayrıca hiçbir esnafımızın da ihaleyi kaybedip sokaklarda kalmasını istemiyoruz.”

2. BİRLEŞİM, 3 EKİM PERŞEMBE GÜNÜ

Konu hakkında söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Eczacı Erhan Algan, konunun adil ve barış içinde, günümüz ekonomik şartlarına uygun şekilde çözülmesi için komisyon kurulması önerisinde bulundu.

Gündemde yer alan bir diğer madde olan; ‘Pınarbaşı Mahallesi 2082 ada 2-4 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Plan Askı İtirazı’ görüşülerek, ilgili komisyona havale edildi.

Nazilli Belediye Meclisi Ekim 2024 Dönemi Olağan Toplantısı 1. Oturumu 2. Birleşimi, Perşembe günü, saat 15:00’te yapılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kiralama yerine ‘0’ km 14 araç satın alınacak!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin