Jandarma’nın ‘Tanıtım Programı’ ile gurur dolu bir gün geçirdiler!

Nazilli ilçesi genelindeki lise öğrencileri, Aydın İl Jandarma Komutanlığı’nın Şehit Sümer Deniz AİHL'nde düzenlediği ‘Tanıtım Faaliyeti Programı’na katılarak, gurur dolu bir gün geçirdiler. Konferans Salonu’nda Jandarma Genel Komutanlığı’nın tanıtım videolarını izleyen, ardından da komutanların sunumunu dikkatle dinleyen öğrenciler, bahçede kurulan Jandarma’nın çeşitli birimlerine ait stantlara, ekipmanlara, araçlara ve özellikle de Yangın Tespit ve Narkotik köpekleri Buğday, Hırçın ve Delta’ya büyük ilgi gösterdiler.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jandarma Genel Komutanlığı’nın 185. yılı dolayısıyla, Aydın İl Jandarma Komutanlığı, Şehit Sümer Deniz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilere yönelik tanıtım etkinliği düzenledi. Etkinliğe; Okul Müdürü Şakir Taşkıran ve öğretmenlerin yanı sıra Jandarma’nın çeşitli birim ve kademelerinde görevli Subay ve Astsubaylar katıldı.

‘Tanıtım Faaliyeti Programı’nın ilk bölümü, ilçe genelindeki liselerden gelen öğrencilerin tıklım tıklım doldurduğu Konferans Salonu’nda, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Başarılarla dolu 185 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı’nın, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazandığını ifade eden Jandarma Asb. Kd. Üstçavuş İlkay Ilısu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’nın tanıtım sunumunu gerçekleştirdikten sonra, şunları söyledi: “Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, varolan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz.”

Astsubay Ilısu’nun tanıtım ve konuşmalarının ardından, Jandarma Genel Komutanlığı Tanıtım Videosu gösterisi ve Gazi Jandarma Per. Asb. Bçvş. Ferhat Akgül’e ait haber videosu gösterildi. Aynı zamanda etkinliğin Genel Koordinatörü de olan Ferhat Akgül, öğrencilere yönelik kısa bir konuşma yaptı. Terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda üç kez yaralanıp, uzun tedavi süreçlerinin ardından yeniden görevine dönen Akgül’ün, “Komutanlarımızdan bir talep olduğunda seve seve, hiçbir şekilde arkama bakmadan yine göreve giderim.” sözleri, öğrencileri duygulandırdı.
Konferans Salonu’ndaki etkinlik, JÖH Videosu gösterimi ile tamamlandı.

EN BÜYÜK İLGİ; HIRÇIN, DELTA VE BUĞDAY’A!

Programın ikinci bölümünde bahçeye çıkan öğrenciler, aralarında; Trafik Jandarma, Jandarma Arama Kurtarma ve Jandarma Olay Yeri İnceleme stantlarını gezdiler.

Öğrenciler; operasyonlarda kullanılan çelik yelek ve miğferleri giydi, termal kamera ve telsizi deneyimledi, toplumsal olaylarda kullanılan robocop kıyafeti, kalkan ve jopu kullandı, son olarak da olay yeri inceleme ekiplerinin laboratuar araç-gereçlerini inceleyerek görevli personelden bilgiler aldılar.

Jandarma Çevre Koruma ve Turizm Jandarma ekipleriyle de tanışan öğrenciler, Jandarma Motosikletli Asayiş Timleri’nin motosikletlerine de bindiler. Ziyaret ettikleri tüm noktalardaki deneyimlerini fotoğraflarla ölümsüzleştiren öğrenciler; Jandarma Köpek Timleri’nin programa dahil ettiği Narkotik köpekleri Hırçın ve Delta ile Yangın Tespit köpeği Buğday’a büyük ilgi gösterdiler. Öğrencilerin sevmek için adeta birbirleriyle yarıştığı köpeklerden Buğday, yangın sabotaj yerini tespit ettikten sonra anaokulu öğrencilerinin “Atla atla” tezahüratları eşliğinde alevli çemberden tekrar tekrar atladı. Araç altına saklanan uyuşturucu maddeyi bularak yerinden çıkaran Hırçın’ın gösterisini de öğrenciler hayranlıkla izleyerek, alkışladılar.

YENİ NESLİ JANDARMADA GÖRMEK İSTİYORUZ!

Tanıtım faaliyetleri kapsamında Gazete Nazilli’ye açıklamalarda bulunan Gazi Astsubay Üst Çavuş Ferhat Akgül, şunları söyledi: “Jandarma Genel Komutanlığı’nın 185. yılı dolayısıyla gerek stantlarımızda olsun, gerek seminerlerimizde olsun, çocuklarımızı ağırlayarak onlara jandarmayı anlattık ve bu sayede de gelecekte onları jandarma teşkilatında görmek istiyoruz. Büyük ilgi gören faaliyetlerimizle çocuklarımızda bir ilgi ve hayranlık uyandırdığımızı düşünüyoruz.”

Gençleri jandarmaya beklediklerini ifade eden Akgül, tanıtımların asıl amacının da bu olduğunun altını çizerek, “Güzel bir nesil geliyor ve biz o nesli jandarmada da görmek istiyoruz. Yaptığımız faaliyetlerimizin hayırlı olmasını diyorum.” dedi.

GAZİ ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ FERHAT AKGÜL KİMDİR?
Hikayesini, kendisinden dinlemek istediğimiz Astsubay Akgül, hakkında şu bilgileri paylaştı: “Yaklaşık 7 yıldır Aydın İl Jandarma Komutanlığı’nda görev yapmaktayım. Tabii ondan önce farklı illerde görev yaptım ve bu görevlerim esnasında; terörle mücadele kapsamında 2007, 2009 ve 2012 yıllarında girdiğim çatışmalarda üç kez yaralanarak gazi oldum. Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde üç kez yaralanarak tekrar görevine devam eden tek Astsubay olmanın gururunu yaşıyorum. Vatanımızı, milletimizi seviyorum, jandarma olmayı da çok seviyorum ve bu yüzden de görevime şevkle devam ediyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Jandarma’nın ‘Tanıtım Programı’ ile gurur dolu bir gün geçirdiler!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin