‘İklim Değişikliği Çalıştayı’ uzman isimleri ağırladı!

‘Nazilli İklim Değişikliğinin Farkında’ mottosuyla Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ADÜ işbirliğiyle düzenlediği ‘İklim Değişikliği Çalıştayı’ Asımın Nesli AİHL’nde yapıldı. Çalıştaya katılan uzman isimler; iklim değişikliğinin sağlık etkileri, afetler, politikalar, güncel tartışmalar, uyum ve CO2 azaltım seçenekleri üzerine katılımcıları bilgilendirdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Cumhuriyetin 100. Yılında 23 Proje’ etkinliklerinden biri olan ‘İklim Değişikliği Çalıştayı’, Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

İklim değişikliğine dair farkındalığı artırmayı ve geleceğimizi güvence altına almak için yapılacak çalışmaları tartışmayı amaçlayan çalıştay, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşti.

‘Nazilli İklim Değişikliğinin Farkında’ mottosuyla düzenlenen çalıştay’a; Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Prof. Dr. Fatma Neval Genç, Doç. Dr. Mehmet Metin Dam, Dr. Öğretim Görevlisi Murat Artuç ve Akademisyen Ayşe Durmaz konuşmacı olarak katılırken, öğretmen ve öğrenciler de çalıştaya büyük ilgi gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan çalıştayın açılış konuşmasını, Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Bünyamin Aras yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek de, günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaparak, önemli bilim insanlarını ve değerli katılımcıları ağırlamaktan onur duyduklarını ifade etti.

Çalıştayın birinci bölümünde Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz “İklim Değişikliğinin Sağlık Etkileri” konulu sunumunu yaptıktan sonra, ikinci bölümde panel oturumu gerçekleşti. Panelde; Prof. Dr. Fatma Neval Genç “İklim Değişikliğine Bağlı Afetler”, Doç. Dr. Mehmet Metin Dam “İklim Değişikliğinin Ekonomik Boyutu”, Dr. Öğretim Görevlisi Murat Artuç “Küresel İklim Politikaları ve Güncel Tartışmalar” ve Akademisyen Ayşe Durmaz “İklim Değişikliğine Uyum ve CO2 Azaltım Seçenekleri” başlıklı birer konuşma yaptılar.

Çalıştayın üçüncü bölümünde katılımcıların aktif olarak yer aldığı grup çalışmaları ve uygulamalar yapılırken, son bölümde atölye çalışmalarının sonuçları paylaşıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘İklim Değişikliği Çalıştayı’ uzman isimleri ağırladı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin