“Gelin tek yürek olalım, ‘Kadına Şiddete Hayır’ diyelim!”

Kadına ve çocuklara yönelik şiddetin arttığı bu günlerde Belediye Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasının ardından Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, bir açıklamada bulunarak, “Herkese sesleniyorum; gelin en azından biz Nazilli'de bu konuda tek yürek olalım ve tek ses olalım, 'Kadına Şiddete Hayır' diyelim ve şiddet uygulayanları da lanetleyelim.” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Nazilli İlçe Başkanlığı tarafından ‘Kadınları hayattan koparan canileri, canileri cesaretlendiren zihniyeti LANETLİYORUZ!’ mottosuyla düzenlenen basın açıklamasının ardından Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik de basın mensuplarına konu hakkında bir değerlendirmede bulundu.

Kadının toplumumuzun bel kemiği olduğunu her daim dile getirdiğini söyleyen Başkan Ertuğrul Tetik, “Kadın olmazsa; ne erkek olur, ne çocuk olur, ne aile olur, ne toplum olur, ne de ülke olur.” dedi.

“HEP BİRLİKTE OLURSAK, BU SORUNUN ÜSTESİNDEN GELİRİZ”

Başkan Tetik, şunları söyledi: “Öncelikle kadının öneminin farkına varacağız bir; ikincisi, kadına şiddet lafı bile insanın sinirini bozan bir şey. Şiddetin kendisi zaten bizim hiç istemediğimiz, hiç tasvip etmediğimiz bir davranış biçimi. Ama maalesef ülkemizde kadına şiddet olduğu gibi giderek de artıyor. Bu gidişle giderek daha da artacak gibi görünüyor. Bunu en baştan yani ilkokullardan başlamak üzere, bir eğitim seferberliği ile tekrar önünü almak gerekiyor. Siyasi olarak da meclisten çıkaracağımız yasalarla önünü almalıyız. Ve siz basın mensupları da yayınlarınızda sürekli işleyerek, anlatarak bu soruna dikkat çekmelisiniz. Belediye olarak bizim bu konuda devamlı seminerler vermemiz, sizlere mülakat vermemiz, toplumda bunu sürekli anlatmamız gerekiyor. Dolayısıyla; kamu kurum ve kuruluşlarıyla, Millet Meclisiyle, Cumhurbaşkanıyla, vatandaşıyla hep birlikte olursak, bu işin üstesinden geliriz. Yoksa bu şekilde bu gidişle işimiz zor. Az önce gördük, şahit olduk; kadınlarımızın gözlerindeki öfkeyi, erkeklere olan güvensizliği anlayabiliyorsunuz. Ve haklılar… Toplum artık biraz daha dikkatli olsun, dikkatini üst seviyeye çıkarsın. Çünkü eğer kadınlarımıza, kızlarımıza, hatta o küçücük yavrularımıza şiddet, istismar gibi olumsuzluklar devam ederse toplum rayından çıkar. O zaman yapacak bir şey yok. O zaman basının, belediyelerin, siyasi partilerin hiçbir anlamı yok. Biz bu şiddetin önüne geçemiyorsak, bunu başaramıyorsak hiçbir şeyin anlamı yok. Herkese sesleniyorum; gelin en azından biz Nazilli’de bu konuda tek yürek olalım ve tek ses olalım, ‘Kadına Şiddete Hayır’ diyelim ve şiddet uygulayanları da lanetleyelim.” 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Gelin tek yürek olalım, ‘Kadına Şiddete Hayır’ diyelim!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin