Galatasaray Nazilli Futbol Okulu, ‘GENÇ ASLANLARI’nı arıyor!

Hem Antrenör hem Beden Eğitimi Öğretmeni olan Galatasaray Nazilli Futbol Okulu Sorumlusu Talat Uysal ile okullarını, eğitimlerini ve sunduğu imkanları üzerine keyifli bir sonbet gerçekleştirdik. Uysal; “Biz bir markayız, ayrıca hem iyi eğitmenlere hem de iyi tesislere sahibiz. Bu yüzden ailelerin, futbola meraklı çocuklarını Galatasaray Nazilli Futbol Okulu’na göndermelerini tavsiye ediyorum.” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Florya Park Tesisleri’nde eğtim veren Galatasaray Nazilli Futbol Okulu’nu ziyaret ederek, Baş Antrenör Talat Uysal ile okulu, antrenmanları ve eğitmen kadrosunu konuştuk.

Kayıtların devam ettiği Galatasaray Nazilli Futbol Okulu’nun 5-15 Yaş Kız-Erkek Grubu’nda ‘GENÇ ASLANLARI’nı aradığını söyleyen Uysal, ailelerin futbola meraklı çocuklarını neden Galatasaray Nazilli Futbol Okulu’na yazdırmaları gerektiğini de tüm yönleriyle Gazete NAZİLLİ’ye anlattı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

2 Temmuz itibariyle sahaya girdiklerini söyleyen Uysal, bu dönemde beklentilerinin üstünde bir ilgi ve talep olduğunu belirterek, bu talepleri karşılamak için en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade etti.
Antrenman gruplarını; seviye, beceri ve yaş gruplarına göre oluşturduklarını söyleyen Uysal, “Onların iyi şekilde eğitim almalarını istiyoruz. Sadece spor, futbol anlamında değil. Önemli olan; onların karakter, davranış anlamında burada onlara eğitimlerde bunu vermeye çalışıyoruz. Aynı zamanda biz sadece futbol okulu değiliz, okul adının içini de doldurmak istiyoruz. Çocuklara öz temizlik ve bakım becerileri, bunun dışında beslenmeyle ilgili de desteklerimiz var; mesela vücut kitle indekslerini ölçüyoruz, belirli testler yapıp, futbol dışında da onları sağlık anlamında desteklemek istiyoruz. Diş fırçalamadan, yatak toplamadan onlara sorumluluk vermiş oluyoruz ve ailelerinin de takip etmelerini istiyoruz. Daha çok görevlerini benimsiyorlar. Yani onları iyi bir şekilde hazırlamaya çalışacağız.
Ayrıca becerisi olan öğrenci gruplarımızda yarışmacı takımlar, pilot takım uygulaması yaparak onlarla yerel liglere katılacağız.”
şeklinde konuştu.

“GS KADIN TAKIMI İÇİN, KIZ GRUBUMUZ DA VAR”

Kayıtların ve aynı şekilde kursların da yıl boyunca devam ettiğinin altını çizen Uysal, 5 yaştan 15 yaşa kadar kız ve erkek öğrencilere kapılarının açık olduğunu söyledi. Uysal, “Şu an 11-13 yaş arası kız grubumuz, sadece kızların çalıştığı bir takımımız da var. Hem kız öğrencileri de yetiştirerek kadın futboluna destek vermek istiyoruz. Galatasaray’ın da Kadın Futbol Takımı’nın olması nedeniyle bu doğrultuda biz de kız gruplarımızı oluşturduk.” dedi.

“KALECİ OKULUMUZU DA YAKINDA AÇACAĞIZ”

Antrenmanların Salı ve Perşembe günleri 17:30 ve 20:30 saatleri arasında haftada iki gün devam ettiğini belirten Uysal, bir de müjde verdi: “Eylül ayı itibariyle Kaleci Okulumuzu da açacağız. Ayrıca kalecilikle ilgisi olan öğrencilerimiz var. Onlar da normal antrenmanları dışında kalecilik eğitimi de alacaklar; ayrı bir kaleci antrenörü eşliğinde.”

“EĞİTMENLERİMİZ; HEM BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ HEM ANTRENÖR”

Galatasaray Nazilli Futbol Okulu’nun, hem futbol antrenörü hem beden eğitimi öğretmeni olan 3 antrenörle hizmet verdiğini söyleyen Uysal, farklarının ve ayrıcalıklı eğitimlerinin sebebinin de bu olduğunu vurguladı ve ekledi: “Üç antrenörümüzün yanı sıra bir de BESYO’da okuyan, profesyonel olarak futbol oynamış antrenörlük bölümü öğrencisi asistan bayan hocamız var. O da özellikle 5-6 yaş gruplarına bakıyor; onlar ana sınıf öğrencisi olduğu için onlara anne duygusunu yaşatacak, daha yakın hissetmelerini sağlayacak. Aynı zamanda da o yaş grubuna tek öğretmen, tek antrenörün girmesi de sıkıntı yaratabiliyor. O yüzden hem antrenmanlarda bize eşlik ediyor hem öğrencilerin özel ihtiyaçları için yardımcı oluyor bizlere. Önümüzdeki ay itibariyle de kadromuza 2 hocamız (hem antrenör hem beden eğitimi öğretmeni) daha katılacak. Çünkü artık 3 antrenör yetmiyor, öyle görünüyor.”

“BİZ GALATASARAYIZ; EĞİTİMDE DE UZMANIZ”

Nazilli’de başka spor kulüplerinin okulları olsa da velilerin Galatasaray’ı tercih etmesinin nedenini; ‘marka ve uzman eğitim’ olarak açıklayan Talat Hoca, şunları söyledi: “Birincisi; bizim ismimiz, markamız var, biz Galatasarayız. İkincisi, biz eğitim konusunda uzmanız. Ben 10 yıl daha önce Kocaeli’de sadece alt yaş gruplarında hem antrenörlük hem de öğretmenlik yaptım. Bu işte iyi olduğumuzu düşünüyorum ama her geçen gelişmeye, öğrenmeye devam ediyoruz. Hem markayız hem iyi eğitmenlere sahibiz hem de iyi tesislere sahibiz. Bu yüzden çocuklarını Galatasaray Nazilli Futbol Okulu’na göndermelerini tavsiye ediyorum.”

“ARTIK TÜM VERİLER ELİMİZİN ALTINDA OLACAK!”

Galatasaray Futbol Okulları olarak SCOUTIUM firması ile anlaştıklarını açıklayan Uysal, şu bilgileri paylaştı: “SCOUTIUM, yıl içinde düzenli aralıklarla gelip, kamera çekimleri yapacak. Bu kameralar istatistik çıkarıyor; ısı haritası, top takibi gibi… Velimiz, telefonuna indirdiğimiz uygulama ile maç istatistiklerini ve maç görüntülerini takip edebilecek. Tüm bu görüntü ve istatistikleri aynı zamanda Galatasaray oyuncu izleme ekibi de görebiliyor. Yani bu uygulama sayesinde bir oyuncuyu, istediğimiz an Galatasaray oyuncu izleme ekibine gösterebiliyoruz.”

Açıklamalarının sonunda gelecek planlarını da paylaşan Uysal, öğrenciler arasında yapacakları seçmelerle yarışmacı grupları belirleyeceklerini ve hafta içi normal kulüp antrenmanlarının haricinde onlarla ekstra büyük sahalarda antrenman yapacaklarını söyledi. Talat Uysal, öğrencilerine yönelik özellikle İstanbul’da Galatasaray Müzesi, Galatasaray Lisesi, Ramspark ve bir de Galatasaray maçını seyretmek istedikleri geziler düşündüklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Galatasaray Nazilli Futbol Okulu, ‘GENÇ ASLANLARI’nı arıyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin