Eylül Ayı ilk Meclis Toplantısı’nda 7 madde görüşüldü!

Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’in başkanlığında gerçekleşen Eylül Ayı İlk Meclis Toplantısı’nda 7 madde görüşüldü. Gündemdeki maddelerden 3’ü oy birliğiyle kabul edilirken, 4 madde de ilgili komisyonlara havale edildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazilli Belediye Meclisi Eylül 2024 Dönemi Olağan Toplantısı 1. Oturumu, Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik’in başkanlığında gerçekleşti. Meclis Üyeleri’nin büyük çoğunluğunun katıldığı oturumda görüşülen 7 gündem maddesinden 3’ü oy birliğiyle kabul edilirken, diğer 4 madde de oy birliğiyle komisyona havale edildi.

SGK VE VERGİ BORÇLARI İÇİN 68 TAŞINMAZ SATILACAK!

Meclis Oturumu’nun ilk gündem maddesi olan ‘Arşiv Müdürlüğü Yönetmeliğinin Görüşülmesi’ sonucunda, müdürlüklerin arşivlerinin dijitalleştirilmesi için yönetmelik değişikliği teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

‘Nazilli Belediyesi’ne Ait Taşınmazların Satışının Görüşülmesi’nin yer aldığı gündemin ikinci maddesi için Başkan Tetik, Meclis Üyeleri’ne oylama öncesi bir açıklama yapması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “SGK ve vergi borçlarımızın ödenmesi için yazılar gelmeye başladı. Yaklaşık 150 milyon lira borcumuz var. Yapılandırmaya gitmek istedik ancak yüzde 10’unun peşin ödenmesi gerekiyor. Faiziyle 15-20 milyon vermemiz gerekiyor. 50 milyonunu yapılandırmak istedik, bir yıl vadede 38 milyon TL faiz çıkıyor. Buradan çıkmanın tek yolu taşınmazları satmak. Belediyemize ait küçük parselli yerler için kiracı çıkmadı ama bizden habersiz olarak ekilip biçildiğini görüyoruz. İnci Yaşam’da kalan dükkanlarımızı kiralayan olmadığı gibi oradaki dükkanlarımızın bir aylık aidat bedeli 57 bin lira. Hal böyle olunca 68 adet taşınmazımızı satılığa çıkarma kararı aldık. Oradan gelecek para da 130-150 milyon civarında. Yetmiyor ama başka yapacak bir şey yok şu an için.”

2. madde, oy birliğiyle Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda görüşülen diğer maddeler ve kararları şu şekilde…

    Nazilli Belediyesi’ne Tahsisli Demirciler Mahallesi 134 Ada 6 Parsel Mera Vasıflı Arazinin Hayvan Bakım Evi Olarak Kullanılması Amacıyla Mera Kanununa Göre Tahsis Amacının Değiştirilmesi İçin Kamu Yatırım Kararının Alınmasının Görüşülmesi,
    (Hayvan Bakım Evi için düşünülen yaklaşık 26 dönümlük söz konusu mera vasıflı arazi Valilik ve Kaymakamlık girişimleriyle Nazilli Belediyesi’ne tahsis edildi, ancak yerin hazineden alınabilmesi için Belediye Meclisi’nden yer hakkında ‘Kamu Yatırım Kararı’ alınması gerektiği açıklandı.)

    Samailli Mahallesi 103 Ada 20 Parselin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Tahsisinin Görüşülmesi, (Mezarlık için, yaklaşık 6 dönüm)

    2025 yılı Performans Programının Görüşülmesi,

    2025-2029 Yılları Stratejik Planın Görüşülmesi,

    Meclis Üyeleri’nin oybirliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi.

    Kadro Unvan Değişikliği maddesinde ise; 1 adet sağlık memuru kadrosu yerine 1 adet veteriner kadrosu açılması teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

    2. OTURUM ÇARŞAMBA 15:00’DA

    Komisyonlara havale edilen gündem maddeleri için Nazilli Belediye Meclisi Eylül 2024 Dönemi Olağan Toplantısı 2. Oturumu 4 Eylül Çarşamba günü 15:00’da yapılacak.

      0
      mutlu
      Mutlu
      0
      _zg_n
      Üzgün
      0
      sinirli
      Sinirli
      0
      _a_rm_
      Şaşırmış
      0
      vir_sl_
      Virüslü
      Eylül Ayı ilk Meclis Toplantısı’nda 7 madde görüşüldü!

      Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

      Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

      E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

      Bizi Takip Edin