Elde Kırkyama kursiyerleri ‘Vuslat’ sergisi ile Mevlana’yı andı! 

‘Elde Kırkyama’ Kursu'nda hazırlanan eserler, ‘Vuslat’ sergisi ile vücut buldu. Sergiyi ziyaret ederek el sanatlarını inceleyen Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik; “Kadınlarımızın hazırladıkları göz nuru, el emeği çalışmalarını, daha büyük sergiler ile Aydın’a ve tüm Türkiye’ye yaymalı ve festivalleştirebilmeliyiz." dedi. 

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazilli Belediyesi tarafından Lütfü Selek Kültür Merkezi’nde geçtiğimiz yıl açılan Kırk Yama Kursu’nda kursiyerler tarafından hazırlanan eserler, ‘Vuslat’ isimli sergi ile Belediye Meydanı’nda görücüye çıktı.

Kış boyu Nihal Erbakan’ın eğitmenliğinde kursiyerler tarafından semazen figürleri ile süslenen kıyafet, pano ve benzeri örtüler büyük beğeni aldı. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin ölümünün 750. yılı nedeniyle hazırlanan konseptte, Mevlana’nın 7 öğüdü, yapılan çalışmalar ile öne çıkarıldı.

BU SERGİLERİMİZİ FESTİVALLEŞTİREBİLMELİYİZ! 

‘Vuslat’ isimli sergiyi ziyaret ederek birbirinden kıymetli el sanatlarını hayranlıkla inceleyen Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik; “Kadınlarımızın eli değdiği zaman çok güzel şeyler ortaya çıkıyor. Bunun örneği olan çalışmaların bir kısmını şu an bu sergimizde görüyoruz. Bizim amacımız şu olmalı belediye olarak; kadınlarımızın bu tür faaliyetlere daha çok katılmalarına olanak sağlamalıyız. Hazırladıkları göz nuru el emeği çalışmalarını, daha büyük sergiler ile Aydın’a, bölgemize ve tüm Türkiye’ye yaymalıyız. Bu sergilerimizi de daha büyük kalabalıklar ile açmalı ve festivalleştirebilmeliyiz. Siz hanımlara söz veriyorum; bundan sonra bu tür çalışmalarınıza gereken değer ve önem verilecektir. Kadınlarımızın el emeği her zaman, her yerde saygı gösterilerek değerlendirilecektir. Emeklerinden dolayı eğitmenlerimize ve kursiyerlerimize teşekkürlerimi iletiyor, geleneksel el sanatlarının yaşatılması konusunda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı tebrik ediyorum. Bu hislerle bu günkü sergimizin hayırlı uğurlu olmasını ve daha çoklarını diliyoruz.” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elde Kırkyama kursiyerleri ‘Vuslat’ sergisi ile Mevlana’yı andı! 

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin