‘Eğitim Haftası’ etkinliklerinde anlamlı açılış!

İlköğretim Haftası, İstasyon Meydanı ve Fatih İlkokulu ile yeni hizmete giren Aslı-Mustafa Takmaklı İlkokulu'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Programda bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Kan, "Tertemiz yeni bir mekanda çocuklarımız eğitim görecek ve inşallah onlar Türkiye'nin geleceğini inşa edecekler." dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazilli Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘İlköğretim Haftası’ dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

İstasyon Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek’in çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Fatih İlkokulu ve Aslı-Mustafa Takmaklı İlkokulu’ndaki etkinliklerle devam etti.

Kaymakam Huriye Küpeli Kan’ın okul girişinde İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, Okul Müdürü Ali İhsan Karakaya ve 4/G sınıfı öğrencisi Duru Mandalcı’nın çiçek takdimiyle karşılanmasının ardından program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

“EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ SEVGİLİ ÖĞRETMENLERİMİZ!”

Günün anlam ve önemine binaen ilk konuşmayı yapan Müdür Şimşek, “2024-2025 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası ve yapımı tamamlanan Aslı-Mustafa Takmaklı İlkokulu’nun açılış programına hoş geldiniz.” diyerek şunları söyledi: “Bugün Nazillimizde 32 bin öğrencimiz ve 2 bin 500 öğretmen ile birlikte, yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını ve sevincini yaşıyoruz.

Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eğitim yolunda şehit olan ve bizlere emeği geçip, ebedi âleme intikal etmiş, bütün öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Geçtiğimiz yıl hazırladığımız projeler ile akademik, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda çok güzel çalışmalar yaptık. Bu yıl da sizlerin katkılarıyla, hazırladığımız 14 proje ile öğrencilerimizin sanatsal, sportif, kültürel ve akademik yönlerden başarılarını artırmayı hedeflemiş bulunmaktayız.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle “Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.” sözünden hareketle en büyük gücümüz sevgili öğretmenlerimizdir.

Sevgili öğrencilerimiz; kendinize, milletimize, aydınlık geleceğimize inanın. Çok okuyun. Öğrenin. Düşünün. İlgi duyduğunuz alanları araştırıp, yeteneğiniz olan alanları keşfedin.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ülkemize, milletimize ve Nazillimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

ŞİİR, ORATORYO VE ZEYBEK… 

Şimşek’in konuşmasını müteakiben, 4/B sınıfı öğrencisi İsmet Kerem Yeşilçemen ve 4/G sınıfı öğrencisi Duru Mandalcı 2 ayrı ‘İlköğretim Haftası’ şiiri seslendirdiler. Zeybek gösterisi ve 4. sınıf öğrencilerinin hazırladığı oratoryonun ardından, 4. sınıf öğrencileri 1. sınıf öğrencilerine çiçek takdim ettiler.

“İNSAN, BÜYÜK EMEKLE YETİŞİYOR”

Etkinliğin bir diğer konuşması da Kaymakam Kan’dan geldi. Böylesi bir okulun yapımına destek oldukları için Aslı ve Mustafa Takmaklı’ya teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kan, şu ifadeleri kullandı: “Tertemiz yeni bir mekanda inşallah çocuklarımız eğitim görecek ve Türkiye’nin geleceğini inşa edecek onlar. Öncelikle tüm eğitim camiasına yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Çok başarılılar ve çok fedakarlar, tabii ki bu hep devam edecek.

Hep düşünmüşümdür ‘insan ne büyük emekle yetişiyor’ diye. Yani anne baba onları yetiştirmek için ne kadar emek veriyorlar, az önce geldiler gördünüz ne kadar küçükler. Yıllarca emek veriyoruz bir insan yetiştirmek için, dolayısıyla her bir ferdimiz, Türk Milletinin her bir ferdi çok çok kıymetli. Çünkü çok emekle yetişiyor bir insan. Ben emeği geçen başta öğretmenlerimiz, idarecilerimiz olmak üzere hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aslı Hanımefendi ve Mustafa Bey’e tekrar tekrar teşekkür ediyorum, bu yaptığınız hizmet çok kıymetli.”

Kaymakam Kan, Mustafa Takmaklı’ya çiçek ve plaket takdiminde bulunduktan sonra, protokol üyeleri hep birlikte açılış kurdelasını keserek Aslı-Mustafa Takmaklı İlkokulu’nu eğitime açmış oldular. Bu açılış, protokol üyelerinin okul girişinde diktikleri çınar ağacıyla da ölümsüzleştirildi.

Protokol üyelerinin derslikleri gezmesi ile sona eren ‘İlköğretim Haftası’ kutlamalarına; Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, Nazilli Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Nisan Köprülü, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, Şube Müdürleri Hüseyin Uçgun, İhsan Çatma, Yıldıray Demir, Arif Tokmak, Nazilli İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Güven Eker, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Volkan Beyazıt ve ilçe yönetimi, MHP Nazilli İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Eren ve ilçe yönetimi, Saadet Partisi Nazilli İlçe Başkanı Vahap Kırca, oda başkanları, stk temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Eğitim Haftası’ etkinliklerinde anlamlı açılış!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin