DSİ 685 Sokağa girdi, ne yol kaldı, ne altyapı!

Aşırı yağışların büyük mağduriyete sebep olduğu Pınarbaşı Mahallesi 685 Sokak’ta DSİ tarafından başlatılan proje, yüklenici firmanın el değiştirmesiyle içinden çıkılmaz bir hal aldı. Evlerin altyapısının büyük zarar gördüğü çalışmaların yürütüldüğü alanda, yağan yağmurlarla birleşen atık sular gölete döndü, sokağın evlerle ve bahçelerle olan bağlantısı tamamen kesildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazilli’de sağanak yağışlar sonrası sellerin getirdiği moloz ve toprak yığınları nedeniyle uzun süredir mağduriyet yaşayan 685 Sokak sakinleri, umudunu DSİ’ye bağlamıştı. Yağışların neden olduğu su baskınlarını ortadan kaldırmak amacıyla 685 Sokak’tan Dereköy Çayı’na bağlantı yapmak için başlatılan çalışmalar, çözümden ziyade yeni sorunları beraberinde getirdi. Projenin başladığı günlerde yapılan kazılar nedeniyle hanelerin içme suyu ve kanalizasyon bağlantıları zarar görmüş, taşeron firma yetkilileri ise halkın haklı tepkisine kulaklarını tıkamıştı. Sorunların çözümü noktasında derdini anlatacak yetkili bulamayan vatandaşlar, kendilerince çözüm üretmeye çalıştılar ama işler iyice arap saçına döndü.

İLK YAĞMURDA GÖLE DÖNDÜ

Projenin yavaş ilerlemesi ve altyapı hatlarının zarar görmesiyle sıkıntılı günler geçiren 685 Sokak sakinlerinin mağduriyeti, cuma akşamı başlayan sağanak yağışla birlikte katlanarak arttı.

Üst bölümde yer alan bentlerin temizlenmemesi nedeniyle çalışmanın yapıldığı alana dolan yağmur suyu, kanalizasyon sularıyla birleşerek gölete dönüştü. Aşırı yağışlarla birlikte halkın ulaşımı için bırakılan yol kenarları da çökünce bölgede evi ve bahçesi bulunan vatandaşlar yolu kullanamaz hale geldi.

685 SOKAK, ACİL ÇÖZÜM İSTİYOR!

Başlatılan projenin çözümden ziyade yeni mağduriyetler yarattığını ve durumun artık eziyete dönüştüğünü söyleyen 685 Sokak sakinleri, afetler nedeniyle mağdur olduklarını, DSİ’nin başlattığı proje ile sorunun çözüleceğini düşündüklerini, ancak çok geçmeden yanıldıklarını kaydettiler. Projenin yavaş ilerlemesi dolayısıyla gelişigüzel bir iş yapıldığını iddia ederek DSİ yetkililerinin bölgeye gelip sorunu yerinde incelemelerini isteyen halk, kalıcı bir çözüm üretilmesini bekliyor.

Evinin altyapısı zarar gören bir vatandaş da, yağmur sularının geldiği dere yatağındaki bentlerin temizlenmeden ve orayla bağlantı kurulmadan başlatılan bu projenin sorunları ortadan kaldırmayacağını ifade ederek, Nazilli’nin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik’ten yardım beklediklerini dilegetirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DSİ 685 Sokağa girdi, ne yol kaldı, ne altyapı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin