Dr. Ertuğrul Tetik, görevi devraldı!

Sabah saatlerinde düzenlenen törenle mazbatasını alan Nazilli'nin yeni Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, İstasyon Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra, beraberindekilerle Uzun Çarşı'dan yürüyerek Belediye binasına geçti. Burada halkı selamlayan Tetik, görevi Kürşat Engin Özcan'dan devraldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk olarak Nazilli Adliyesi’nde düzenlenen törenle mazbatasını alan ve ardından İstasyon Meydanı’na geçerek Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Nazilli’nin yeni Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik ve beraberindeki CHP heyeti, alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde Uzun Çarşı’dan yürüyerek Belediye Meydanı’na ve akabinde de belediye binasına ulaştılar.

Burada da coşkulu bir kutlamayla karşılanan Tetik, belediye binasına girerek kendisini bekleyen vatandaşları ve belediye çalışanlarını selamlayarak, halka hitap etmek üzere tekrar bina önüne çıktı.

HALKÇI VE SOSYAL BELEDİYECİLİK GELECEK!

Konuşmasında birliktelik mesajları veren Tetik, şu ifadeleri kullandı: “Değerli hemşehrilerim hepiniz hoşgeldiniz. Hepiniz varolun, tek tek teşekkür ediyorum. seçimler bitti, seçim demokrasinin bir gereği. Birileri kazanacak, birileri, kaybedecek ama Nazilli’de kaybeden olmadı arkadaşlar, Nazilli’de herkes kazandı. Çünkü Türkiye’de görülmemiş şekilde, olgun, saygılı, müthiş bir seçim süreci geçirdik. Nazilli’nin ne olduğunu Türkiye’ye göstereceğiz. Değerli hemşehrilerim! bana destek veren vermeyen, oy veren vermeyen herkes bundan sonra benim yanımdadır. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Ben hepiniz için buradayım. Bana öyle bir sorumluluk yüklediniz ki, inanılmaz bir sorumluluk… Bundan sonra Nazilli Belediyesi, hepimizin belediyesidir, hepimiz beraber yöneteceğiz. Halkçı bir belediyecilik, sosyal bir belediyecilik gelecek. İnanın buna; hepimiz, hep beraber çok mutlu olup, Nazilli’yi Türkiye’de marka bir şehir yapacağız. Sağolun, varolun!”

Başkan Tetik, gökyüzüne barışın sembolü güvercinleri uçurduktan sonra, görevi devralmak üzere beraberindekilerle belediyenin makam katına çıktılar.

Makamdaki törende ise, ilk olarak Belediye Meclis Üyeleriyle selamlaşan eski başkan Kürşat Engin Özcan’a yardımcısı Ali Ertürk de eşlik etti. Başkan Özcan, yeni Başkan Tetik’e hayırlı olsun dileklerini ilettikten sonra çiçek takdiminde bulundu.

Başkan Özcan, “Nazilli için ne yapılması gerekiyorsa, bu süreçte her zaman bilgi, birikim ve tecrübemizle her zaman yanınızdayız. Bir telefon kadar yakınız. Hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

NAZİLLİ’Yİ MARKA ŞEHİR YAPACAĞIZ!

Devir teslim sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Tetik, Kürşat Başkan’a hizmetlerinden, emeklerinden dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi: “Hizmet, bir sıra, bugün ben yaparım, yarın bir başkası. Bugün Kürşat Başkanımızdan bu hizmet görevini devralıyorum. Artık tüm Nazilli’nin belediye başkanıyım ve tüm Nazilli için çalışacağım. Başkanımın da söylediği gibi herkesten, herkesin fikirlerinden yararlanacak, eski başkanlarımızdan, çalışanlarımızdan destek alarak birlikte yöneteceğiz. Ve Nazilli’yi marka bir şehir yapacağız.”

Bu seçim sürecinde kendisine yardımlarını esirgemeyen, her zaman arkasında duran Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere, CHP Aydın Milletvekilleri Hüseyin Yıldız, Süleyman Bülbül, Evrim Karakoz ve Bülent Tezcan’a, Aydın İl Başkanı Hüseyin Saatçı’ya, İlçe Başkanı Sema Aslıhan Ökmen’e, basın mensuplarına, emniyet mensuplarına ve eşine, ailesine ve annesine teşekkürlerini sunan Tetik, ilk işlerinin belediyenin durumunu teşhis etmek olduğunu ve sonrasında da hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

BELEDİYE, BELEDİYE BAŞKANI BORÇTAN KORKMAZ!

Basın mensuplarının belediyenin borcunun nasıl ödeneceğini sorması üzerine Başkan Tetik, şu cevabı verdi: “Doğrudur, bir borç yükü var. Bir belediye ve belediye başkanı borçtan korkmaz. Bunu böyle herkes bilsin. Borcumuz olabilir. İnsanın kendi hayatı gibi. Borcun olduğu zaman yapacağın bir şey var; gayet basit… israfı kısarsın, ayağını yorganına göre uzatırsın. Çıkarsın halkına dersin ki durumumuz bu, ben şunları yapıyorum. Ne dedik, hep beraber çalışacağız. Hep beraber o borcu kapatırız. Yeter ki biz yatırımlar yapalım, o borcu karşılayacak gelirleri elde edelim. Boşaharcamayalım, borç yavaş yavaş kapanacaktır. Arkamda koskoca Aydın Büyükşehir Belediyesi var.”

HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ!

Gazeteci Mustafa Çelik’in, Nazilli’nin 30 yıl sonra sosyal demokrat bir belediyecilikle tanıştığını, bu konuda neler söylemek istediğini sorması üzerine Başkan Tetik, “Gönül telimden vurdunuz. İlk girdiğimde, kendi kendime dedim ki acaba girmeli miyim, yapmalı mıyım dedim. Tüm Nazilli’yi, köyleri dolaşınca şunu gördüm ki, gerçekten yapılması gereken çok iş, dokunulması, sarılınması gereken çok insan, girilmesi çıkılması gereken çok ev olduğunu gördüm. Biz bunları biraz ihmal etmişiz. Ben bunları görünce, kendime dedim ki; hiçbir şey yapmasam onlara dokun, onlarla konuş dertleş, şu kadar da olsa dertlerine bir çare bul. Yani inanın ki, onlar için ne yapabilirim diye şimdiden düşünmeye başladım. Tertemiz duygularım bunlar, halkıma yapabildiğim kadar yardım yapacağım. Hiçbir dini, etnik ayrım yapmadan, herkesi kucaklayarak, öyle bir belediye başkanlığı yapmak istiyorum.” dedi.

BİZ BÜTÜNLEŞTİRİCİYİZ, AYRIM YOK!

Seçim sürecinin çok olgun ve güzel geçtiğini de sözlerine ekleyen Başkan Tetik, o güzelliğin sürmesi temennisinde bulunarak, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin felsefesi de budur. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyeti kurmuştur. Cumhuriyet ne demek, hepimiz demek, halk demek, biz demek, Türkiye demek. O zaman biz bütünleştiriciyiz, ayrım yok.” ifadelerinin ardından koltuğuna oturdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dr. Ertuğrul Tetik, görevi devraldı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin