“Coğrafi İşaretli Ürünler, bölgeye daha fazla kazanç sağlayacak!”

‘2024 Yılı Üye Buluşmaları’nı sürdüren Nazilli Ticaret Odası’nın yeni adresi Bozdoğan oldu. İlçede 15 yıl ve üzerinde Ticaret Odası kaydı bulunan üyelere ‘Teşekkür Belgeleri’nin takdim edildiği toplantıda konuşan NTO Başkanı Nuri Arslan, tescili alınan ve alınacak olan coğrafi işaretli ürünlerin bölgeye ekonomik anlamda daha fazla kazanç sağlaması için gayret gösterdiklerini ifade etti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazilli Ticaret Odası 2024 Yılı Bozdoğan Üye Buluşma Toplantısı; Bozdoğan İlçe Kaymakamı İbrahim Gökçe, İlçe Emniyet Amir V. Yavuz Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Onur Keysan ve ticari faaliyetini Bozdoğan’da sürdüren odaya kayıtlı işletme sahipleri ile şirket temsilcilerinin katılımıyla, Rasim Menteşe Konuk Evi’nde gerçekleşti.

Oda faaliyetleri, gerçekleştirilen projeler, ‘Sorunlar Dosyası’yla ilgili yapılan görüşmeler, Bozdoğan yöresine ait coğrafi işaret tescili alınan ürünler ve üyelerin talebi üzerine gerçekleştirilen lobi faaliyetleriyle ilgili tanıtım videosunun gösterildiği toplantıda konuşan Kaymakam Gökçe, sunumu ilgiyle izlediğini belirterek, Ticaret Odası tarafından bölgenin ekonomisiyle ilgili yapılan tespitlerin oldukça ayrıntılı ve dikkat çekici olduğunu söyledi.

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN UFUKLARINI VE DÜŞÜNCELERİNİ GELİŞTİRMELİYİZ!

Gökçe, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Meslek Liselerine olan ihtiyaç, her yıl daha fazla hissediliyor. Başkanın ifade ettiği gibi meslek liseleri bu işin temeli. Meslek Lisesi mezunlarının sayısını arttırmalıyız. Sorunların bir kısmı yerel kurum ve makamlar tarafından çözülebilecek konular. Diğerleri de ilgili bakanlık nezdinde ele alınması gereken sorunlardan oluşuyor. Örneğin; Bozdoğan Meslek Lisesi konusunda biz elimizden gelen gayreti gösterdik. Yeni Meslek Lisesi inşaatının sonuna gelindi. Kısa zamanda açılacağını umuyorum. Mesleki eğitim kalitesini arttırmalıyız. Hatta öğrencileri daha mezun olmadan yurt dışına götürebilmeli, meslekleriyle ilgili ufuklarını ve düşüncelerini geliştirmeliyiz. Meslek Lisesi öğrencileri geleceğin işyeri sahipleri ve idarecileri olacaktır. Bu vesileyle bizleri bir araya getiren ticaret odası yönetim kurulu ve yetkililerine teşekkür ediyorum.”

KREDİ, MESLEK LİSESİ, SANAYİ VE TİCARET ALANI…

Davete icabet eden tüm üyelere teşekkür ederek konuşmasına başlayan NTO Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan; üyelerin menfaati ve sorunlarının çözümü noktasında çalıştıklarını, gayret gösterdiklerini ifade etti.
Esnaf Kefalet Kredisi benzeri bir sistemin Ticaret Odası’na kayıtlı üyeler için de geçerli olması gerektiğini dile getiren Başkan Arslan, konuşmasında; meslek liselerinin önemine de değinerek, hem ülkemizin geleceği için hem de gençlere sağlam bir gelecek hazırlamak için mesleki eğitime önem verilmesi ve dolayısıyla da sayılarının arttırılması gerektiğinin altını çizdi.

Sorumluluk bölgelerinin yaklaşık %80’inde sanayi ve ticaret alanı ihtiyacı olduğunu ifade eden Arslan, şunları söyledi: “Müteşebbislere ücreti mukabilinde verebileceğimiz sanayi ve ticaret alanları maalesef yetersiz. Buharkent, Karacasu, Nazilli ve Bozdoğan’daki sanayi ve ticaret alanı ihtiyacı devam ediyor. Bu konu odanın tek başına halledebileceği bir konu değil. İmar çalışmaları gerekiyor. Sadece konut alanı değil, imar düzenlemeleri ile yeni ticaret alanları, yeni sanayi alanları açmalıyız. Şehreminilerimizden beklentimiz; konut alanı ile sanayi/ticaret alanlarının orantılı olarak açılmasıdır.”

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR!

Konuşmasının son bölümünde, coğrafi işaretli ürünlerin önemine değinen Başkan Arslan, coğrafi işaretli ürünlerin bölgeye ekonomik anlamda daha fazla kazanç sağlaması için gayret gösterdiklerini ifade etti.

“Bozdoğan yöresine özgü yerel ürünlerimizin gelecek nesillere vasıflarını yitirmeden aktarılmasını sağlamak için Coğrafi İşaret çalışmalarımız devam etmektedir. Coğrafi işaretli ürünler anlamında Bozdoğan’ın ayrı bir önemi var. Olukbaşı Oğlak Çevirme Kebabı ve Bozdoğan Sucuğu bugüne kadar tescilini aldığımız coğrafi işaretli ürünlerimiz. Bozdoğan Pidesi için müracaatımızı yaptık. Diğer ürünlerimiz ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde Ankara TOBB merkezinde yapılan Genel Kurul etkinliğinde misafirlere ‘Oğlak Çevirme Kebabı’ ikram ettik. Üst seviyede bir ilgiyle karşılaştık. Bölgenin bilinirliği noktasında önemli bir misyonu gerçekleştirdiğimize inanıyoruz.”
şeklinde konuşan Başkan Nuri Arslan, üye buluşma toplantılarının devam edeceğini söyledi.

Bozdoğan’da 15 yıl ve üzerinde Ticaret Odası kaydı bulunan üyelere ‘Teşekkür Belgeleri’nin takdim edildiği toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Coğrafi İşaretli Ürünler, bölgeye daha fazla kazanç sağlayacak!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin