CHP’li Ökmen: “Bu gurur hepimizin!” 

Kuruluşunun 101. yılını kutlayan CHP'de, Nazilli İlçe Örgütü İstasyon Meydanı'nda bir program düzenledi. Programda konuşan İlçe Başkanı Ökmen, "Türkiye'nin en köklü ve en büyük örgütü, kurtuluş ve kuruluşun partisi bugün 101. yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizin." dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 101. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla CHP Nazilli İlçe Başkanlığı tarafından İstasyon Meydanı’nda bir tören düzenlendi.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün de katıldığı törene; Nazilli Belediye Başkan Vekili Serkan Sevim, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Mutlu, Nazilli Belediyesi CHP Meclis Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Aktaş ve yönetimi, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muzaffer Yılmaz ve yönetimi, İlçe Örgütü ve CHP’li vatandaşlar katıldı.

CHP Nazilli İlçe Başkanı Av. Sema Aslıhan Ökmen’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız okundu.

Törende; Başkan Aslıhan Ökmen, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi.

“KURTULUŞ VE KURULUŞ’UN PARTİSİ 101 YAŞINDA”

Bağımsızlık mücadelesinin sonunda şanlı geçmişin kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk partisi Halk Fırkası ile başlayan demokrasi mücadelesinin bugün kendileriyle devam ettiğini ifade eden Başkan Ökmen, şunları söyledi…

“Uçurumun kenarında bir yitik ülkeden, modern Cumhuriyeti inşa eden Büyük Önder ve Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyoruz.

9 Eylül 1923 günü Halk Fırkası olarak kurulan ve sonradan Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüşen, Türkiye’nin en köklü ve en büyük örgütü, kurtuluş ve kuruluşun partisi bugün 101. yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizindir.”

“HALK CHP’Yİ 1. PARTİ YAPTI”

“Telgrafla iletişim kurulan günlerden, radyolardaki ajans saatlerinden, televizyon yayınlarından, bugün dijital iletişime evrilen dönüşümün tek tanığıyız. 1930’ların sanayi hamlelerinde, 60’ların öğrenci mücadelesinde, 1970’lerin dar sokaklarındaki demokrasi mücadelesinde halkımızın yanındaydık.

1980 darbesi ile kapatılan partimiz, 1990’ların ikinci yarısında tekrar siyasete döndü ve halkın omuz hizasında konumlandı. Geçmişte olduğu gibi 2000’lerde de, tam bağımsız Türkiye için çabalayan, yabancı postalların ülkemize girmesine engel olan Cumhuriyet Halk Partisi, tarihe karşı sorumluluğunu yerine getirmiştir.

21. yüzyılın 2. çeyreğine başlayacağımız bu günlerde, adalet vurgusuyla kimseyi  ötekileştirmeden, kurucu parti olmanın ciddiyetiyle başladığımız yeni demokrasi mücadelesi; meyvelerini son yerel seçimde vermiş ve güzel ülkemizde halkımız Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye’nin 1. partisi yapmıştır.”

“CUMHURİYET VE CHP YAŞAYACAK, HAKİMİYET SONSUZA KADAR MİLLETİN OLACAK”

“Bugün, tüm Cumhuriyet Halk Partililer olarak, bu bilinç ve sorumlulukla davranmaktayız. Yok sayılanların, hor görülenlerin, hakkını nerede arayacağını bilemeyenlerin bir tane dostu vardır, o da Cumhuriyet Halk Partisidir.

101 yıllık partimize yaşattığımız gururu; yapılacak -zamanında ya da erken- ilk genel seçimde, tüm Türkiye’de de halkımızla paylaşma kararlılığındayız.

Türkiye ittifakının mimarı, Genel Başkanımız Özgür Özel ile geleneği geleceğe taşıyacak ve ülkemize hak ettiği refahı birlikte getireceğiz.

Bilinmesini isteriz ki; büyük önder, Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacak, hakimiyet sonsuza kadar milletin olacaktır.”

“MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ!”

“Başta ilk Genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Altı Ok’u yüreğinin üzerinde gururla taşıyıp bugünlere getiren tüm şanlı geçmişimizi, parti büyüklerimizi şükran, saygı ve minnet duygularıyla anıyoruz.

Masmavi gözleri ile kalplerimizde yer edinen, milyonlarca yürekten dillere dökülen bir söz ile konuşmamı noktalıyorum: Mustafa Kemal’in Askerleriyiz, Mustafa Kemallerin Askerleriyiz, Mustafa Kemal’in Askerleriyiz.”

Programda; yıllarca partiye emek vermiş, fedakarlıklarıyla ilçe örgütünün gurur kaynağı olmuş; Enis Karakuş, Bedriye Ulu, Fikriye Kutlu ve Mehmet Aslan, İlçe Başkanı Ökmen tarafından plaketle ödüllendirildi.

101. YIL, PASTA İLE KUTLANDI

İlçe binasında CHP logolu pastanın kesilmesiyle devam eden 101. yıl kutlama etkinliğinde Milletvekili Bülbül ve İlçe Başkanı Ökmen, kısa bir konuşma yaparak, 101. yılın hayırlı ve kutlu olmasını dilediler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’li Ökmen: “Bu gurur hepimizin!” 

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin