CHP Nazilli İlçe Gençlik, ‘Yılmaz’ ile devam dedi!

‘Beyaz Liste’ ile Muzaffer Yılmaz'ın, ‘Mavi Liste’ ile Mustafa Kemal Koç'un aday olduğu CHP Nazilli İlçe Gençlik Kolları Kongresi, ilçe binasında gerçekleşti. Yaklaşık 6 saat süren seçimlerin sonunda kazanan; 183 oyun 136’sını alan mevcut Başkan Yılmaz oldu. 6 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde, diğer başkan adayı Koç da 40 oy aldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Nazilli İlçe Gençlik Kolları’nda seçim heyecanı yaşandı. Mevcut Başkan Muzaffer Yılmaz’ın ve Mustafa Kemal Koç’un aday olduğu kongreye; CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Belediye Başkan Yardımcıları Serkan Sevim, Kadir Mutlu, Selahattin Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, CHP Nazilli İlçe Başkanı Av. Sema Aslıhan Ökmen, CHP Nazilli İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Aktaş ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından başlayan kongrede, ilk olarak Mustafa Dinç’in Başkan seçildiği Divan Kurulu oluşturuldu. 16. Dönem Yönetim Kurulu Çalışma Raporu’nun okunarak onaylanmasının ardından konuşmalara geçildi.

“BİR VE BERABER OLURSAK DAHA ÇOK SEÇİM ALIRIZ”

İlk konuşmayı yapan İl Başkanı Saatçi, bir yıl içerisinde hem genel seçimleri hem yerel seçimleri atlattıklarını belirterek, genel seçimlerde istedikleri sonucu alamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi. Saatçi, şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu halkın refahı için çalışmak istedik, ancak halkımız bu teveccühü bize göstermedi ama yerel seçimlerde Nazilli’de örneğin, 30 yıl aradan sonra belediye başkanlığını kazandık. Biz bu seçimleri kazanırken en büyük desteği siz gençlerden aldık. Siz gençler olduğunuz sürece de biz daha çok seçimler alırız ama tek şartla… Birlik, beraberlik içinde olursak, yoksa ayrışarak hiçbir şey elde edemeyiz. Bugün burada bu kongremizi şenlik havası içerisinde bitirip, hep birlikte alanlara, meydanlara çıkıp tekrar bu seçimlerin perçinlenmesi mücadelemize devam etmeliyiz. Yolunuz açık olsun, şöleniniz kutlu olsun.”

“BİRLİKTE OLDUKÇA BİZİ KİMSE YIKAMAYACAKTIR”

“2028’e varmadan kesinlikle iktidar olacağız.” diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Tetik, “Bu seçimlerde, bu ilçeyi 30 yıl sonra kadınlarımızla, gençlerimizle ve tüm örgütümüzle birlikte kazandık. Gördük ki; hep beraber olunduğu zaman 30 yıllık iktidar yıkılabiliyor. İşte biz Nazilli’de bunu yaptık. Nasıl ki 30 yıl sonra gençlerimizle, örgütümüzle bu zaferi elde ettiysek, inanın ki bu birliktelikle 2028’den önce iktidarı ele geçireceğiz.
Bugünkü seçimde de görüyorum ki, iki arkadaşımız da pırıl pırıl, ikisi de bu partiyi sırtlayıp götürebilecek arkadaşlarımız. Yerel seçimlerdeki zaferimizde siz gençlerle 2 ay boyunca dağ, tepe demeden dolaştık. En büyük desteği siz gençlerden aldım, yani siz gençler olmasaydınız benim burada belediye başkanı olmam, CHP’nin burada zafer kazanması mümkün değildi. Onun için siz gençlere çok şey borçluyuz. Aynı zamanda kadınlarımız da inanılmaz bir güç. Kadınlarımız ve gençlerimiz işin içine girdiğinde gördüğünüz gibi iktidar oluyorsunuz. İşte iki adayımız yan yana, birlikteler; CHP böyle oldukça bizi hiç kimse yıkamayacaktır.”
şeklinde konuştu.

Başkan Tetik’in ardından söz verilen Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Gençlik Kolları Üyesi Aybüke Yitim de bir konuşma yaparak, partililere seslendi.

“GENÇLİK DEMEK, GELECEK DEMEK”

Kongrede yarışan her iki adaya başarılar dileyen Milletvekili Süleyman Bülbül, “Gençlik demek mücadele demek, gençlik demek özgür demek, gençlik demek partinin geleceğini kuran gelecek demektir.” dedi. Milletvekili Bülbül, “Özgürce gelin oyunuzu kullanın. Densin ki, gençler kendi geleceğini kuruyorlar. O bakımdan bu seçimin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Her iki arkadaşımı da seviyorum ama üyelerden özgürce oy kullanmalarını diliyorum.” şeklinde konuştu.

“GENÇLİK ATEŞİYLE İKTİDARA GELECEĞİZ!”

Başkan adaylarının konuşmasına sıra geldiğinde ise; Divan Başkanı Dinç, konuşma sırası konusunda anlaşıldığını ve ilk konuşmayı mevcut Başkan Muzaffer Yılmaz’ın yapacağını açıkladı. 100 yıllık çınar altında siyaset yapan tüm cumhuriyet aşıklarına selam gönderen Yılmaz; Denizlere, Mahirlere, Yusuflara ve demokrasi sevdasını kalbinde yaşayan, bölen değil birleştiren ve hep birlikte zafer için mücadele eden partinin gençlik örgütüne de selam gönderdi!

Başkan Adayı Yılmaz, şunları söyledi: “Hep beraber beyaz sayfalara yazacağımız zafer hikayeleri için bu yola baş koyduk. Sabırla, azimle Genel Başkanımızın ve örgütümüzün emrinde, Atatürk’ün izinde iktidara yürümek için bembeyaz bir sayfa açıyoruz!
Örgütümüzün gücünü arkamıza alarak, kendi içimizde çatışmalara ve ayrışmalara izin vermeden; birilerinin gölgesinde değil, gençlik ateşiyle iktidara geleceğiz! Bu meşaleyi taşıyanlar, birilerinin güdümünde direksiyon sallayanlar olmayacak! Fikirsel açıdan özgürüz! Davasına sadık, makam koltuk heveslisi değiliz!”

Yılmaz, konuşmasını; “Başta Genel Başkanımız olmak üzere, Gençlik Kolları Yöneticilerimize, Aydın’da partimizi yıllardır başarıyla temsil ederek milletimize hizmet eden başarımızın mimarı Topuklu Efemize, Nazilli’de gençlik örgütümüze her daim değer veren İlçe Başkanı Aslı Ökmen ve yönetimine, Belediye Başkanımız Ertuğrul Tetik ve Meclis Üyelerimize, Gençlik Kolları üyesi olan tüm dava arkadaşlarıma destekleri için teşekkür ediyorum.” sözleriyle noktaladı.

“BU PARTİNİN GENÇLERİNİ KİMSEYE YEDİRMEYECEĞİM!”

Ekip arkadaşlarıyla üç ay önce yıllardır verdikleri mücadeleyi daha da büyütmek ve geliştirmek maksadıyla bir yola çıktıklarını söyleyen Başkan Adayı Koç, talip oldukları görevin zorluğu ve sorumluluğunun farkında olduklarını, ancak uzun yıllardır zaten içerisinde bulundukları bu oluşumun nasıl işlediğini bilen, yönetim kurullarında yer almış ve bu sorumluluğu üstlenebilecek bir kadro olduklarını ve en önemlisi ise kendilerine güvenlerinin tam olduğunun altını çizdi.

Koç, şunları söyledi: “Partimize üye olmuş ancak partimiz içerisinde aktif rol almayan genç üyelerimizin tamamıyla tek tek ilgilenerek partimiz içerisinde çok daha aktif bir rol almalarını hedeflemekteyiz.
Dönemimiz sona erene dek 350 olan genç üye sayımızı yaşını doldurduğu için genç üye kapsamından çıkacak olanları dahil etmeden en az iki katına çıkartacağız.
Oluşturacağımız üniversite komisyonumuzla beraber hem ilçemize eğitim almak için gelen gençlerimizi bizlerin birer parçası yapacak hem de partimizin etkinlik ve programlarının yoğun katılımlarla çok daha yararlı geçmesini sağlayacağız.”

YILMAZ, 140 OY İLE GÜVEN TAZELEDİ!

Başkan adaylarının konuşmalarının tamamlanmasının ardından oy verme işlemine geçildi. Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İl Başkanı Hikmet Saatçi ve Divan Başkanı arasında yaşanan ve kısa süreli bir gerginliğe neden olan “Listeler kabinde olsun!”, “Listeler Divan’da olsun!” tartışmasının ardından başlayan oy verme, saat 16:35’te tamamlandı. Oyların sayımı ile CHP Nazilli İlçe Gençlik Kolları 17. Dönem Başkanı Muzaffer Yılmaz oldu. 183 oyun 136’sını alarak güven tazeleyen Başkan Yılmaz, katılım gösteren, destek olan ya da olmayan herkese teşekkürlerini sundu. Başkan adayı Koç’un ise 40 oy aldığı seçimlerde, oylardan 1’i boş, 6’sı ise geçersiz olarak kayıtlara geçti.

Muzaffer Yılmaz
Mustafa Kemal Koç

Kongrenin en güzel görüntüsü ise; seçimlerin centilmenlik içinde geçmesini dileyen Başkan Adayları Yılmaz ve Koç’un, birbirlerine oy vermesi oldu. Yılmaz’ın zaferiyle sonuçlanan kongrenin ardından, başkan adayları birbirlerine sarılarak, el ele birliktelik pozu verdiler.

İŞTE YENİ GENÇLİK KOLLARI YÖNETİMİ

Yönetim Kurulu / Asil: Muzaffer Yılmaz (Başkan), İdilsu Aktay, Hüsamettin Aşkın, Selen Balcı, Utku Başoğlu, Ali Haydar Çiçek, Mehmetcan Deyim, Ecehan Elmas, Ömür Güven, Şahin İlkay, Haydarcan Kuruoğlu, Nazlıcan Taşdemir, Oğuzhan Topbaş.
Yönetim Kurulu / Yedek: Güner Ergun, Kubilay Ağrı, Ekrem Ünlü, Berivan Teyfur, Deniz Şimşek, Serkan Seven, Sezer Toğaç, Aylin Çelik, Rabia Özdemir, Hatice Esra Gezgin, Murat Çatuk, Özkan Gülbay.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP Nazilli İlçe Gençlik, ‘Yılmaz’ ile devam dedi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin