CHP Milletvekili Bülbül, Nazilli’de partililerle ve basınla buluştu!

CHP Nazilli İlçe Başkanlığı’nda ‘Değerlendirme Toplantısı’ düzenleyen CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 28. Dönem Yasama Yılı’nın geride kalan 1 yıllık sürecinde verdiği Soru Önergeleri, Kanun Teklifi ve Meclis Araştırma Önergelerinden bahsetti, gündemde yer alan konulara değindi. Bülbül, olası bir erken seçimin de 2025 Haziran’ından önce mümkün olamayacağını söyledi.

featured
rbt
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Aydın Milletvekili, Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, basın mensupları ve partilililerle bir araya geldiği CHP Nazilli İlçe Başkanlığı’nda, mecliste yürüttüğü çalışmalar ve Aydın hakkında değerlendirmelerde bulundu.

27. Dönem Yasama Yılı’nda 635 Soru Önergesi verdiğini ifade eden Bülbül, 28. Dönem Yasama Yılı’nda geride bıraktığımız süreç içerisinde; 86 Soru Önergesi, 15 Kanun Teklifi verdiğini belirterek, 107 Meclis Araştırma Önergesi’nin de imzacısı olduğunu söyledi.

Aydın ili genelinde yaşanan elektrik kesintilerini, yatırımların durumunu, hastanelerin yatak kapasitelerini, intiharları, madde kullanımını, kuraklık ve çevre katliamlarını ilgili bakanlara sorduğunu dile getiren Milletvekili Süleyman Bülbül’ün konuşmasından satır başları şu şekilde..

JES’İN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN DEDİK, REDDEDİLDİ!

“Türkiye genelinde sayısı 63 olan JES’lerin 32’si Aydın’da bulunuyor. Aydın’ın yüzde 85’i JES alanı ilan edilmiş durumda. JES’ler yüzünden Germencik doğallığını kaybetti. Burası da öyle. Aydın, jeotermal enerji üretiminde Türkiye’de birinci sırada yer alıyor ve tükettiğinin iki katı elektrik üretiyor. Bölge halkı; JES’lerden havaya, suya, toprağa karışan Hidrojen Sülfür (kanserojen madde olarak ilan edildi) nedeniyle kronik hastalıklarla mücadele ediyor, ortalama ömürleri kısalıyor. Ağır metaller gıda ürünlerine geçiyor. Köylünün geçim kaynağı olan zeytin, pamuk, incir üretilen tarım alanlarının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına yetkililer tepkisiz kalıyor. Önergeler veriyorum, etkileri araştırılsın diyoruz, Cumhur İttifakı tarafından reddedildi.”

AYDIN; UYUŞTURUCUDA 1., İNTİHARDA İLK 5’TE!

“Aydın ilindeki uyuşturucu operasyonları sürekli olarak haberlere konu olmaktadır. Aydın, madde kullanımında sürekli birinci sırada. Türkiye genelinde 2023’te ele geçirilen metam-fetamin miktarı 16 ton ve bunun 9,7 tonu Aydın’da yakalanmıştır. Aydın ilk sıradadır; Uşak, Bursa ve Samsun onu izlemektedir. Uyuşturucu kullanımına bağlı suçlar bakımından 2020’de yetişkin nüfusta 100 binde 58 hükümlüyle Aydın ilk sırada.
Aydın, intihar oranının da en yüksek olduğu 5 il arasında yer almaktadır. 2023’te Aydın’da intihar eden 76 kişiden 61’i erkek, 15’i kadın olmuştur. 2009’dan bu yana her yıl 60-80 arasında kişi intihar etmiş. Türkiye intihar hızının 1.5 – 2 katı arasında intiharlar gerçekleşmiş burada!..”

TÜM BARINAKLARIN TOPLAM KAPASİTESİ 108 BİN!

“Hayvanları Koruma Yasası’nda, bir aylık sürede sahiplenilmezse uyutulacak deniliyor. ‘4 milyon köpek var; 2 milyonu dişi. Bunları barınaklarda rehabilite edip sahiplendireceğiz’ diyorlar. Türkiye’de 322 barınak var, 108 bin köpek sığabiliyorken, 2 milyon köpeği buralara koyacaklar.”

AYDIN, HAVA KİRLİLİĞİNDE 8. SIRADA!

“Hava kirliliği problemi Aydın’da hiç bitmedi. Aydın’ın havası en tehlikeli değer olan 499’u önceki yıllarda gördü. İl bazında, Türkiye genelinde havası en kirli olan 8. il durumundadır. Hava kirliliğine bağlı olarak her yıl 10 kişiden 9’u dünya genelinde yaşamını yitiriyor. Kirlilik, kanser, kalp, damar, KOAH gibi hastalıklara neden oluyor. Sorun ülkemizde ciddiye alınmıyor. Aydın havası, JES’ler ve maden ocakları ile kirletildi, vatandaşımız sürekli kirli hava soluyor.”

2025 HAZİRAN’DAN SONRA SEÇİM OLABİLİR!

“Tüzük kongresinde yeni düzenlemeler gelecek. Örneğin; belediye başkanlığı ve Milletvekilliği için sınırlamalar olacak. Koltuklar kimseye baki değil! Örgütler daha önemli olacak, özgür olacak. Genel merkezde yaşanan değişim, Aydın’da da yaşanacak. Bunun için özgür örgütlere ihtiyaç var. İşle, aşla, ekmekle örgütlerin dizayn edilmesine her zaman karşı oldum, olmaya da devam edeceğim. 2025 Haziran’dan sonra her an seçim olabilir. CHP bütün anketlerde önde ve iktidara yürüyoruz.”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, basın mensupları ve partililerle buluştuğu ‘Değerlendirme Toplantısı’nın son bölümünde, katılımcıların sorularını cevapladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP Milletvekili Bülbül, Nazilli’de partililerle ve basınla buluştu!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin