Nazilli Berberler Odası, ‘Yılın Ahisi’ni seçti!

Nazilli Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, düzenlediği 'Ödül Töreni'nde 1975 yılında başladığı meslekte yarım asrı geride bırakan Hüseyin Solak'ı 'Yılın Ahisi' seçti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazilli Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, ‘Yılın Ahisi Ödül Töreni’ için, Hangar Cafe’de kahvaltılı bir program düzenledi.

Törene; Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Aydın Esnaf Odaları Birlik (AYESOB) Başkanı Muhammet Ali Künkcü, Aydın Esnaf Odaları Birlik Genel Sekreteri Banu İnci Taşçı, İl Ticaret Müdürü Arif Aksu, Nazilli Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Olcay Akyıldız, Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, Halk Bankası Nazilli Şubesi Başkanı Rafet Öz, Vergi Dairesi Müdürü Kenan İlci, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Alperen Kılıç ve esnaflar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan törenin ilk konuşmasını Nazilli Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Olcay Akyıldız yaptı. Ahiliğin; bilginin hikmetle ve ticaretin ahlakla buluşması olduğunu belirtan Akyıldız, şunları söyledi: “Ahilikte hamd vardır, şükür vardır, kanaat vardır. Ahilik sadece ticari bir meşguliyet değildir. Manevi değerlerimizin, geleneklerimizin, kültürümüzün muhafızıdır. Toplumsal dokunun, sosyal dayanışma ve adaletin teminatıdır. En önemlisi de esnafımız, güvenilirliğin, dürüstlüğün, emin olma sıfatının simgesidir. Başta esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın ‘Ahilik Haftası’nı kutluyor, bu hafta vesilesiyle gerçekleştirilecek etkinliklerin hayırlar getirmesini diliyorum. Ahilik Haftamız kutlu olsun.”

Törende; Kaymakam Kan, Belediye Başkanı Tetik ve AYESOB Başkanı Künkcü birer konuşma yaptılar.

“AHİLİK BİZE ÜRETMEYİ, GÜZEL AHLAKI ÖĞRETTİ”

Ahilik tarihine değinen AYESOB Başkanı Künkçü, yüzyıllar önce oluşturulan Ahilik Teşkilatı’nın bugünlere kadar geldiğini ve teknolojiye damga vurduğunu belirtti. Künkcü, “Debbah Ahi Evran o zaman bu adımları atmasaydı Türkiye çadır devleti olarak kalırdı. Ahilik bize üretmeyi, töremizden ve dinimizden gelen güzel ahlakı öğretti. Bu öğretileri gelecek nesillere taşımak bizim görevimiz.” dedi.

“TEMELİNDE DOĞRUYU AŞILAMA ÖZELLİĞİ VAR”

Ticari bir kuruluş olmanın yanı sıra bir yardımlaşma kuruluşu olan Ahiliğin, Türk kültürünün bugünlere gelmesinde, ticaret ve toplum düzenimize yön veren bir fikir organizasyonu olduğun ifade eden Başkan Tetik de, “Ahiliğin temelinde doğruyu aşılama özelliği var. İşini layıkıyla yapmak, iyi ahlaklı olmak var. Toplumumuzda esnafımızın dürüst olması da Ahilik kültüründen geliyor. Ahilik haftanızı kutluyorum.” dedi.

“ESNAFLARIMIZIN HER BİRİ ÇOK DEĞERLİ” 

Törenin son konuşmasını yapan Kaymakam Kan, “Esnaflar, hepimizin günlük hayatında olan insanlar. Dolayısıyla her biriniz çok değerlisiniz. Eğitici ve öğretici olmanın yanı sıra dürüstlük, ileri görüşlülük, toplumsal farkındalık oluşturmak adına çok önemlisiniz.” ifadelerini kullandı.

Tören sonunda, ‘Yılın Ahisi’ seçilen Hüseyin Solak’a ‘Şed’ kuşandırıldı. 1975 yılından bugüne berberlik yapan Solak’a Kaymakam Kan çiçek takdim ederken, Başkan Tetik de plaket sundu.

Tören; Ahiliğin günümüz temsilcileri olan ilçe esnaflarına hediye takdimiyle son buldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nazilli Berberler Odası, ‘Yılın Ahisi’ni seçti!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin