Belediye Meydanı’nda 102. yıl coşkusu!

Top atışıyla başlayan Nazilli’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102. Yıldönümü etkinliklerinde coşku dolu kutlamaların adresi Belediye Meydanı oldu...

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazilli Belediye Meydanı, bu yıl farklı bir konseptle kurtuluş coşkusuna ev sahipliği yaptı. Günün anlam ve önemine binaen ilk konuşmayı yapan Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, “Şehitlerin emaneti Nazilli için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.

“BU KUVAYIMİLLİYE RUHU BİTMEYECEK”

Başkan Tetik, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bugün 5 Eylül. 5 Eylül sadece bir tarih değil. Bugünü anlamak için biraz geriye gitmek gerekiyor. 1. Dünya Savaşı sonrası ülkemiz işgal altındayken Samsun’dan doğan güneş, tüm yurtta ateş topu haline gelip Kuvayımilliye ruhu oluşturup mücadeleye başladı. Bu ruhla düşmanı önümüze katarak, büyük önder Atatürk’ün gösterdiği hedefle ordularımız ve halkımız düşmanı denize döktü.

İşte 9 Eylül’de nihayetlenen bu mücadelede 5 Eylül, şu anda bulunduğumuz kentimizin mücadelesini gösteriyor. Bu mücadeleyi veren başta Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bilsinler ki bu Kuvayımilliye ruhu bitmeyecek. laik, demokratik hukuk devletinin savunucusu bizler olacağız. Onların emaneti olan Nazilli’yi geliştirip daha yaşanır bir yer yapmak için var gücümüzle çalışacağız.”

“BİZ ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Nazilli İlçe Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Türk’ün asla esaret altında yaşamayacağının altını çizerek, Nazilli’nin zafer gününü kutlamanın onur ve şeref olduğunu ifade etti. Kaymakam Kan, şunları söyledi: “Belki şu anda şu şartlarda olduğumuz için hayal edemiyoruz ama 3 yıl esaret altında kalmış bu yurt. Düşmanların bilemediği bir şey var; Türk asla esaret altında yaşayamaz. Hep devlet kurmuşuz, hiçbir zaman başka bir devletin boyunduruğu altında yaşamamışız, hiçbir zaman da yaşamayacağız. Bulunduğumuz coğrafya, vatanımız çok kıymetli. Onun için de her zaman çok dikkatli olmak zorundayız. Düşman işgaliyle yurdumuz Ankara çevresine hapsedilmeye çalışılıyor. Ancak milletimiz boyun eğmeyip Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde hepsini denize döküyor çok kısa zaman içinde. Bu coğrafyada her bölgede savaş var. Onun için biz burada her zaman başımız dik, güçlü ve çalışkan olmak zorundayız. Atalarımız bize bu yurdu kanlarıyla canlarıyla emanet etti. Biz sadece çok çalışacağız. Nazilli’de bir ayı geçti göreve başladım. Bu efeler diyarında görev yapmaktan onur ve gurur duyuyorum.”

HALK OYUNU EKİPLERİ COŞKUYU KATLADI

Konuşmaların ardından Tire Bandosu’nun mini konseriyle başlayan etkinliklerde; Ankara Kuzeyin Uşakları, Cansu Halk Oyunları Topluluğu, Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve KKTC Akademi Gençlik ve Spor Kulübü’nün gösterileri ile coşku tavan yaptı.

21:00’da Belediye Meydanı’nda Haluk Levent konseri ile devam edecek Nazilli’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102. Yıldönümü etkinlikleri, havai fişek gösterisi ile sona erecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Belediye Meydanı’nda 102. yıl coşkusu!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin