Aydın seçime hazır!

Aydın Valisi Yakup Canbolat, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde alınacak tedbirleri görüşmek üzere YİKOB’da düzenlenen toplantıda ilçe kaymakamları ve kurum müdürleriyle bir araya geldi. Seçim günü, 3 bin 700’ü polis, bin 926’sı jandarma personeli olmak üzere toplam 5 bin 626 kolluk kuvveti il genelinde görev yapacak.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahallî İdareler Genel Seçimleri kapsamında Aydın Valisi Yakup Canbolat başkanlığında, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Toplantı Salonu’nda İl Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Yardımcıları, ilçe Kaymakamları ve İl Kurum Müdürlerinin katıldığı İl Seçim Güvenliği Toplantısı’nda, seçimlerin Aydın’da huzur ve güven içinde gerçekleşmesi için alınan ve alınacak tedbirler görüşüldü.

Bu kapsamda; 1 Mart 2024 Pazar günü 04:00 itibariyle, İl Emniyet Müdürlüğünde 3 bin 700 personel ve 253 araç ile İl Jandarma Komutanlığı’nda 1926 personel ve 417 araç, ayrıca 1 helikopter, 2 İHA ve 11 Köpek ile toplamda 5 bin 626 personel ve 670 araç seçim güvenliği kapsamında görev alacak.

882 bin 124 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde; 231’i polis bölgesinde, 534’ü jandarma bölgesinde olmak üzere toplam 765 sandık bölgesi, oy kullanılacak toplam 2 bin 918 sandığın 1969’u polis bölgesinde, 949’u da jandarma bölgesinde bulunuyor.

Toplantı sonrası Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Seçimlerin ilimiz genelinde huzur ve güven ortamında geçmesini sağlamak için Yüksek Seçim Kurulu kararları ve İçişleri Bakanlığınca hazırlanan seçim tedbirleri konulu genelgeler doğrultusunda hareket edilecektir. Güvenlik güçlerimizle birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aydın seçime hazır!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin