‘Doğru Beslen, Hareket Et, Yaşadığını Fark Et!

‘Dünya Yürüyüş Günü’ dolayısıyla İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından, Nazilli İlçe Kaymakamlığı öncülüğünde Beş Eylül Ortaokulu’nda yürüyüş etkinliği düzenlendi. Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde ellerindeki dövizlerle okul bahçesinde başlayıp yine okul bahçesinde sona eren 3,5 km’lik yürüyüş gerçekleştirdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde de her yıl 3-4 Ekim günleri kutlanmakta olan ‘Dünya Yürüyüş Günü’ dolayısıyla Nazilli İlçe Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Beş Eylül Ortaokulu’nun katkılarıyla Nazilli’de de bir etkinlik düzenlendi.

‘Dünya Yürüyüş Günü’ etkinliğine; Nazilli Kaymakamı Hatice Küpeli Kan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şule Akbaş, İlçe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, Beş Eylül Ortaokulu Müdürü Hüsamettin Yılmaz, İlçe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü spor antrenörleri, öğrenciler ve öğretmenleri katılım sağladılar. 

“HEDEFİMİZ GÜNDE 10 BİN ADIM”

Günün ilk konuşmasını yapan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şule Akbaş, yürüyüşün herhangi bir alet veya özel hazırlık gerektirmeyen çok güzel bir fiziksel aktivite olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Yetişkin bireyler için haftanın 5 günü en az 30 dakika fiziksel aktivite önerilmektedir. Günlük aktivitelerimiz arasına 30 dakika yürüyüşü alabilirsek sağlığımız adına küçük ama güzel bir adım atmış oluruz. Günlük fiziksel aktivite hedefimizi büyük koyup vazgeçmeyelim, en az 30 dakika yürüyüş yapmaya çalışalım. Sağlık Bakanlığı olarak hedefimiz günde 10 bin adım. Şu an olmuyorsa bile gün gün adım sayımızı artırmaya çalışalım. Çünkü yürüyüş; kilo kontrolünü sağlayarak obeziteye karşı bizi korur. Vücut direncini artırarak enfeksiyonlara karşı korur. Kan şekeri seviyesini düzenlemede yardımcı olur. Kalp sağlığını korumada yardımcı olur. Kas kitlesi kaybını engelleyerek kaslarımızın güçlü olmasını sağlar. Stresle başa çıkmada faydalıdır. Olumlu düşünme yeteneğini güçlendirir.”

Diyetisyen Özlem Güçlü de, sağlıklı beslenme ve yürüyüşün önemi ile ilgili kısa bir konuşma yaptı.

DÖVİZLERLE 3,5 KM YÜRÜDÜLER

‘Bugün yürüyüş var’ diyerek işi gücü bırakıp öğrencilerle yürümeye geldiğini söyleyen Kaymakam Kan da, “Sizlerle yürümek, birarada olmak benim için çok eğlenceli ve çok keyifli olacak. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Beş Eylül Ortaokulu bahçesinde gerçekleşen etkinlikte, konuşmaların ardından yürüyüş öncesi İlçe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü spor antrenörleri tarafından ısınma ve germe hareketleri yapıldı. Antrenman sonrası ilçe protokolü, müdürler, öğretmenler ve öğrenciler, ellerindeki dövizlerle yaklaşık 3,5 km süren (Atatürk Bulvarı, Hürriyet Caddesi, Çınarlı Meydanı, Namık Kemal Caddesi, Atatürk Bulvarı) ve yine okul bahçesinde son bulan yürüyüş gerçekleştirdiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Doğru Beslen, Hareket Et, Yaşadığını Fark Et!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin