Teke Deresi’ndeki hayati önem taşıyan duvar tamamlandı!

Beğerli’de, Teke Deresi içinde yer alan ve yakın zamanda yaşanan taşkında tamamen çöken istinat duvarı, olası sel taşkınlarına karşı daha sağlam bir şekilde yeniden yapıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaklaşık bir ay önce sağanak yağışlarla birlikte oluşan taşkınla Beğerli Mahallesi’ndeki dere yatağı içerisindeki istinat duvarı yıkılmıştı. Hayati önem taşıyan bölge, Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı yeni istinat duvarı ile sağlamlaştırılarak güvenceye alındı. Çok şiddetli su akışında bile suyun yolunda akmasını sağlayacak sağlamlaştırma çalışmaları sonrasında ekipler, Teke Deresi su yolu ve çevresini temizleyerek ıslahını gerçekleştirdi.

HAYATİ ÖNEME SAHİP DUVAR YENİDEN YAPILDI!

İstinat duvarının eskisinden çok daha sağlam temeller ile yeniden yapıldığını belirten Beğerli Mahallesi Muhtarı Celalettin Şanlı; “Yaklaşık bir ay önce dört derenin birleştiği Teke deresinde sağanak yağışla bir taşkın meydana geldi. Bu taşkın sırasında düğün salonumuzun duvar kısmını da kapsayan köprü çevresindeki istinat duvarı tamamen çöktü. Can ve mal kaybına neden olacağı için hemen Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’e konuyu ilettik. Kendisi akabinde Fen İşleri Müdürlüğü’ne gerekli çalışmaların yapılması için talimatlarını verdi. Kısa süre içerisinde Başkan Yardımcılarımız, Fen İşleri Müdürümüz ve ekibi gelerek yapılması gereken çalışmalar için incelemelerde bulundular. Temelleri çok derinde sağlam bir istinat duvarı yapıldı. Bu duvarın yapılması bizim için çok önemlidir. Çünkü burada düğün ve hayır cemiyetleri yapılıyor. Burada duvar olmazsa, insanların can güvenliği tehlikeye girer. Yine burada ayrıca çocuk oyun parkı var. Burada yavrularımızın dereye düşme riski bulunuyordu. Eskisinden daha yüksek bir istinat duvarı yapılarak bu risk azaltıldı. Mahallem adına, yapılan çalışmadan dolayı öncelikle başkanıma, ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Teke Deresi’ndeki hayati önem taşıyan duvar tamamlandı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin