“Geri almak için tüm gücümüzle uğraşıyoruz!”

Nazilli’nin geleceği olarak görülen 2. Organize Sanayi Bölgesi ve Serbest Bölge’nin kurulacağı alanın büyük kısmının ‘SİT’ alanı olarak ilan edilmesinin ardından, Nazilli tek yürek oldu, proje alanını geri istiyor. Gelinen noktanın sorulduğu Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, “Burayı tekrar geri almak için tüm gücümüzle uğraşıyoruz.” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazilli’ye bağlı Toygar, Mescitli, Esenköy ve Hamidiye Mahalleleri sınırları içinde yer alan toplam 6 bin dönüm araziye kurulması planlanan 2. Organize Sanayi Bölgesi ve Serbest Bölge’nin ‘SİT’e kurban gitmesi gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Gazete NAZİLLİ’nin ‘2. OSB’DE 2. PERDE’ başlığıyla duyurduğu haberin ardından gözlerin çevrildiği alanın 3 bin 500 dönümünün ‘SİT’ alanı ilan edilmesinin yankıları sürerken, gelinen nokta Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik’e soruldu.

“PROJENİN GELECEĞİ NAZİLLİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

SİT alanı olarak ilan edilen kısımdan geriye kalan bölümün OSB kurulumu için yeterli olmadığını söyleyen Başkan Tetik, “Tüm Nazilli bu konuda tek yürek oldu ve sorunu Ankara’da çözmek için uğraş veriyoruz. Bilindiği üzere bizden önce OSB olarak gündeme alınmıştı. Orası SİT alanı olduğu için Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na müracaat edip, SİT alanının daraltılması gerekiyordu, itirazımızı yaptık. Ancak çoktan karar verilmiş ve Anıtlar Kurulu’ndan oranın SİT alanı olması için karar çıkmış. Kalan kısım ise OSB için yetmiyor. Durduk mu, hayır. Çalışmalarımıza devam ettik. Ticaret Odası, Ticaret Borsası, sivil toplum örgütlerini, Büyükşehir Belediye Başkanımızı devreye soktuk. Burayı tekrar geri almak için tüm gücümüzle uğraşıyoruz.” dedi.

Konunun siyaset üstü bir konu olduğunu dile getiren Başkan Tetik, şu ifadeleri kullandı: “Projenin geleceği Nazilli için çok önemli. Yatırım siyaset üstü bir konu. Bakanlığa hep beraber gidip bu işi halledeceğiz. 2. OSB’nin siyasetle hiçbir ilgisi yoktur. Bu tamamen Nazilli için yapılan bir şeydir, o parti, bu parti değildir. Çok uğraş veriyoruz.”

“BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül de, “Nazilli’de yaşayan hemşerilerimizin menfaati için verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Başkanımızla ve STK’larla birlikte Ankara’da bu işin peşini bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Geri almak için tüm gücümüzle uğraşıyoruz!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin