‘Gaziler Günü’ törenle kutlandı! 

19 Eylül Gaziler Günü, İlçe Kaymakamlığı'nın düzenlediği etkinliklerle kutlandı. İstasyon Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, Eğriboyun Mezarlığı ziyareti ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi ziyareti ile devam etti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziler Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Nazilli’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. İstasyon Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü törenine; CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Nazilli Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Nisan Köprülü, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Menduh Yalvaç, Baro Temsilcisi Av. Emel Şahin, Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Gazi Hasan Karataş, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, Nazilli İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Güven Eker, mahalle muhtarları, siyasi parti ilçe başkanları ile üyeleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Törende ilk olarak; Nazilli Kaymakamlığı adına Kaymakam Huriye Küpeli Kan, Nazilli Garnizon Komutanlığı adına Ulaştırma Albay Nisan Köprülü, Nazilli Belediye Başkanlığı adına Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına Nazilli Şube Başkanı Gazi Hasan Karataş Atatürk Anıtı’na çelenk sundular.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bütün Türk büyüklerinin ve aziz şehitlerin manevi huzurlarında yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından, günün anlam ve önemine binaen Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Karataş bir konuşma yaptı.

19 Eylül Gaziler Günü’nün, bu toprakların vatan olmasında ve bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gün olduğunu ifade eden Karataş, şunları söyledi: “Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması, nasılsın şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir. Tarihin her döneminde hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Ülkemizde şehidi ve gazisi olmayan aile yok gibidir. Aziz milletimizin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” deyişinde saklıdır. Ülkemiz, dün olduğu gibi bugün de dış destekli terör örgütlerinin, Doğu Akdeniz’de Suriye ve Irak’ta sömürücü emperyalist devletlerin tehdidi altındadır. Asil Türk milletinin bağrından çıkan, şanlı ve şerefli Türk ordusu dün olduğu gibi yarın da vatanımızın, hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesi ve dayanağıdır. İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır.”

Turan Ortaokulu öğrencisi Merve Zahran’ın ‘Gazilerimize’ adlı şiirini okumasının ardından 19 Eylül Gaziler Günü programı, protokol üyelerinin Eğriboyun Mezarlığı’nda medfun şehit ve gazilerin kabirlerini ziyareti ile sona erdi.

TETİK’E GAZİ ROZETİ

Programlar sonrası protokol üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi’ni ziyaret ettiler. Misafirlerine dernek çalışmaları hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Karataş, Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’e ‘Gazi’ rozeti taktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Gaziler Günü’ törenle kutlandı! 

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin