Kadınlar, ‘el emeği göz nuru’ ürünlerini ‘Kermes’te sergiledi!

‘Kendini Değiştirmek İsteyen Kadınların Merkezi’ mottosuyla hizmet veren ADEM ve SODAM himayesinde açılan ‘Giyim Kursu’ ve El Sanatları Kursu’nda eğitim gören kadınların ürettikleri ‘el emeği göz nuru’ ürünler, Belediye Meydanı’ndaki kermeste satışa sunuldu.

featured
rbt
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazilli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde yer alan Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) himayesinde açılan kurslarda eğitim gören kadınlar, ürettikleri ‘el emeği, göz nuru’ ürünlerini Belediye Meydanı’nda açtıkları kermeste satışa sundular.

‘Giyim Kursu’ ve ‘El Sanatları Kursu’nda eğitim gören kursiyerlerin yaptığı ürünlerin sergilendiği kermese; Nazilli İlçe Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Çevikçelik, İlçe Sağlık Müdürü Şule Akbaş, Haluk Alıcık Yaşlı Bakım Evi Müdürü Gani Kavak, Nazilli Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Karaburun, kurum/daire amirleri, muhtarlar ve kursiyerler katıldı.

Kermesin ev sahibi olan ve açılış kurdelesini kadınlarla birlikte kesen Kaymakam Kan, stand da yer alan ürünleri tek tek inceleyerek, ürünler hakkında bilgiler aldı.

Kendisine, ay-yıldızlı kırmızı fular, kaymakamlıkta kullanılmak üzere sehpa örtüsü ve H harfi anahtarlık hediye edilen Kaymakam Kan, evinde kullanmak için de kırlent örtüsü satın alarak, kursiyerlere destek oldu.

Kadın emeğinin kendisi için çok değerli olduğunu vurgulayan Kaymakam Kan, “Vakıf Müdürümüz başta olmak üzere; bu muhteşem eserleri üreten kadınlarımıza, hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bereketli kazançlar diliyorum.” dedi.

“KERMES GELİRLERİ KURSİYERLERE KALIYOR”

Kaymakamlık bünyesinde açılan merkezin çalışmaları ve kermeste sergilenen ürünler hakkında Gazete NAZİLLİ’ye bilgi veren ADEM ve SODAM Koordinatörü Rabia Ergün, şunları söyledi: “ADEM ve SODAM; yardım alan kadınları topluma entegre etmek adına açılmış bir kurum. Halk Eğitim Merkezi’nden gelen hocalarımız buraya kadınlarımıza eğitim vermek için geliyor. Bu dönemde 40 kursiyerimizin eğitim aldığı Giyim Kursu ve El Sanatları Kurslarımız 20 Mayıs’ta başlamıştı, zaten kermesimizde de bu kurslarda üretilen ürünler sergileniyor. 3 ay süren kurslarımızın sonunda bir kermes düzenleniyor ve gelirleri de kursiyerlerimize kalıyor. Eğer ürünler satılmazsa da ürünleri kendilerine hibe ediyoruz.”

‘Kendini Değiştirmek İsteyen Kadınların Merkezi’ mottosuyla Eğitici Şeyma Demirel, Giyim Kursu Öğretmeni Nural Gedik ve El Sanatları Kursu Öğretmeni Ayşegül Yağlı öncülüğünde çalışmalarını sürdüren merkezin açtığı kermes, gün boyunca kadınlardan büyük ilgi gördü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kadınlar, ‘el emeği göz nuru’ ürünlerini ‘Kermes’te sergiledi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin